Συνελήφθη 65χρονος για αρχαιοκαπηλία

0

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 65χρονος, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας “Περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και της εν γένει Πολιτιστικής Κληρονομιάς’’. Ο 65χρονος συνελήφθη στη Ρόδο και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.

Στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης αρχαιοκαπηλίας, πραγματοποιήθηκε έρευνα με την παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην κατοικία και σε αποθήκη του κατηγορουμένου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Αμφορίσκος ύψους 25 εκατοστών, ο οποίος αποτελεί σπουδαίο εύρημα μεγάλης αρχαιολογικής αξίας αφού εκτιμάται ότι ανήκει χρονολογικά στους μυκηναϊκούς χρόνους, πιθανότατα της δεύτερης χιλιετίας π.Χ., δώδεκα τμήματα αμφορέων, τα όποια εκτιμάται ότι ανήκουν χρονολογικά στη ρωμαϊκή και ελληνιστική περίοδο και δύο λίθινα ανάγλυφα με σταυρό, που χρονολογικά ανήκουν στον 19ο αιώνα.

Τα κατασχεθέντα εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του ν.3028/02 και φυλάσσονται προκειμένου να παραδοθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού για περαιτέρω αξιολόγηση.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.