Συνάντηση με τον Νίκο Χαρδαλιά για τους προέδρους αστυνομικών Ηρακλείου και Λασιθίου

0

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, είχαν οι πρόεδροι των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και Λασιθίου, Γιώργος Πικράκης και Γιώργος Καρτσάκης αντίστοιχα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου κ. ΠΙΚΡΑΚΗ Γεώργιου και του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λασιθίου κ. ΚΑΡΤΣΑΚΗ Γεώργιου, με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. ΧΑΡΔΑΛΙΑ Νικόλαο.

Στην συζήτηση οι Πρόεδροι τόνισαν ότι μετά τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν τη Χώρα μας, διαπιστώθηκε πόσο σημαντική είναι η σωστή οργάνωση των Υπηρεσιών που αποτελούν την Πολιτική Προστασία. Βασικό στοιχείο για την σωστή οργάνωση της είναι η επικοινωνία και ότι η Κρήτη βασίζεται για την επικοινωνία – συντονισμό των αστυνομικών δυνάμεων, σε ένα παρωχημένο ασύρματο αναλογικό δίκτυο, το οποίο παρουσιάζει πολλά προβλήματα τα οποία περιγράφονται σε σχετικό υπόμνημα των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου – Ρεθύμνου – Λασιθίου, που του καταθέσανε.

Ζήτησαν για την εξάλειψη των δυσκολιών, την άμεση αντικατάσταση του με ένα σύγχρονο ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας, το οποίο θα καλύπτει όλη τη γεωγραφική έκταση του Νησιού μας και θα εξασφαλίζει τον καλύτερο και ασφαλέστερο συντονισμό των δυνάμεων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο κ. Γενικός άκουσε με προσοχή τα όσα του τέθηκαν και δήλωσε ότι είναι γνώστης ήδη της κατάστασης και θα κάνει την οποιαδήποτε ενέργεια χρειαστεί, για την αναβάθμιση του συστήματος επικοινωνίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οποιαδήποτε δυσκολία.

Ο πρόεδρος της Ε.ΑΣ.Υ.ΗΡ., Γεώργιος Πικράκης
Ο πρόεδρος της Ε.ΑΣ.Υ.Λ., Γεώργιος Καρτσάκης

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.