Συνάντηση ΕΝ.ΑΞΙ.Α με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη

0

Ο Πρόεδρος και ο Γ.Γραμματέας της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής συναντήθηκαν  την  Τρίτη 01 Ιουνίου 2021 με  τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο Οικονόμου, κατόπιν αιτήματος μας που έγινε άμεσα αποδεκτό.

Στον κ. Υφυπουργό αναδείξαμε το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Υπηρεσίες της ΓΑΔΑ με την έλλειψη σε ανθρώπινο δυναμικό, ιδίως στα Α.Τ και Τ.Α. Επισημάνθηκε η επιβεβλημένη αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών και η ανακατανομή του προσωπικού.           Προτείναμε τη  θεσμοθέτηση, μέσω της  αξιολόγησης,   της     επιπλέον μοριοδότησης αυτών   των           Υπηρεσιών        ως κίνητρο για να επιδιώξουν οι αστυνομικοί να υπηρετήσουν σε αυτές, καθώς και της υποχρεωτικής θητείας των Αξιωματικών της ΣΑΕΑ  ως Διοικητές  ή Υποδιοικητές Υπηρεσιών ως προϋπόθεση για την προαγωγή τους στους ανώτατους βαθμούς.

Επισημάναμε επίσης  ότι δυστυχώς συνεχίζετε η καθημερινή διάθεση των Διοικητών σε μέτρα τάξης ή ασφαλείας καθιστώντας τους  επισκέπτες στις ίδιες τους τις Υπηρεσίες.

Επίσης συζητήσαμε το πάγιο και δίκαιο αίτημα για την αναγνώριση του επικίνδυνου  της εργασίας  μας και προτείναμε  να μας χορηγηθεί ως αντιστάθμισμα η παροχή τριών (3) ετών υπολογιζομένων ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση μας.

Προτείναμε την επέκταση της πενταετίας σε επταετία για όλο το αστυνομικό προσωπικό με τις ίδιες οικονομικές εισφορές που ισχύουν για την εξαγορά της πενταετίας.

Τονίστηκε με έμφαση το μεγάλο πρόβλημα του βαθμολογίου που διαιωνίζεται, όπου μετά από τις   αρκετές  παρεμβάσεις των τελευταίων ετών και τις «κρίσεις-μη κρίσεις» το πρόβλημα επιδεινώθηκε και     έχει  γίνει τροχοπέδη για την ιεραρχική εξέλιξη των Αξιωματικών. Καυτηριάσαμε τη στασιμότητα  για την περαιτέρω  βαθμολογική εξέλιξη των Ανθυπαστυνόμων που δυστυχώς επιζητούν τη δικαίωση τους μέσω της δικαστικού οδού.

Αναλύσαμε την πρόταση μας, που είχαμε καταθέσει το περασμένο έτος, για τη βαθμολογική εξέλιξη όλων των αστυνομικών και φρονούμε ότι με αυτή δικαιώνονται  οι  αγώνες, οι προσπάθειες και  οι προσδοκίες τους.

Ο κ. Υφυπουργός,  άριστος γνώστης των τεκτομένων στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας αφού ως γνωστών διετέλεσε Αρχηγός μας και είναι επίτιμος Α ´ Αντιπρόεδρος στην ΠΟΑΞΙΑ,  αντιλήφθηκε και κατανόησε πλήρως τα προβλήματα καθώς και τις προτάσσεις μας. Δεσμεύτηκε σε μία εκ νέου διευρυμένη συνάντηση μας  προκειμένου να συζητηθούν εκτενέστερα τα θέματα και να δοθούν οριστικές  και   αποδεκτές λύσεις προς όφελος της κοινωνίας, της Αστυνομίας και των Αστυνομικών.

Ως Ένωση συνεχίζουμε τη δράση μας, είμαστε δίπλα στα μέλη μας , βιώνουμε τα ίδια προβλήματα και από κοινού θα αγωνιστούμε για την επίλυση τους .

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος

Κανέλλος ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ο Γ.Γραμματέας

Ευάγγελος ΜΑΝΤΖΙΩΡΟΣ

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.