Συνάντηση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών με την ΕΛ.ΑΣ. για την… “Παρεμπορική”

0

Συνάντηση, μετά από πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, πραγματοποιήθηκε με διάφορους φορείς για την πάταξη του παραεμπορίου έξω στην ΑΣΟΕΕ. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., το ΣΔΟΕ και αντιπροσωπεία από το υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών

Πρώτη φορά όλοι στο ίδιο τραπέζι, απέναντι στην ανομία της ΑΣΟΕΕ

Ακούγεται παράξενο, αλλά μια πρωτοβουλία του Ε.Σ.Α ήταν αυτή που πέτυχε να φέρει στην ιστορική αίθουσα του εμπορίου της Αθήνας, τον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, το ΣΔΟΕ, την Ελληνική Αστυνομία και το υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης, με θέμα τα απαράδεκτα φαινόμενα που διαδραματίζονται στο χώρο γύρω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Στην ιδιαίτερα σημαντική αυτή κλειστή σύσκεψη, φάνηκε ότι με συνεργασία και συντονισμένες ενέργειες, είναι δυνατό να δούμε αποτελέσματα.

Ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Α Σταύρος Καφούνης, έκανε ξεκάθαρο ότι είναι αδιανόητο να παρακολουθούμε αμέτοχοι τη μετατροπή της Ανώτατης Εμπορικής σε Ανώτατη «Παρεμπορική»! Μετά από δυο χρόνια, που πρώτος ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών άγγιξε το πρόβλημα συναντώντας τον πρύτανη και την πολιτεία, σήμερα διαμορφώνονται οι συνθήκες ώστε να ξεκινήσει το ξήλωμα του παραεμπορίου από την ΑΣΟΕΕ! Πετύχαμε για πρώτη φορά να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι ο Πρύτανης, η Αστυνομία, το ΣΔΟΕ και το Υπουργείο, τους οποίους και ευχαριστούμε που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας.

Επειδή όμως δεν μας αρκούν τα ευχολόγια, η αισιοδοξία που δημιούργησε η συνάντηση αυτή για τους εμπόρους και τους κατοίκους της περιοχής, θα πρέπει να μετουσιωθεί σε αποτελεσματική δράση, αλλιώς θα είμαστε αυστηροί με όποιον κρυφτεί πίσω από δικαιολογίες.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.