Σύλληψη τζιχαντιστή στην Αλεξανδρούπολη

0

Αφγανός ο οποίος βρισκόταν υπό παρακολούθηση από την Ελληνική Αστυνομία αλλά και τις αρχές της Κροατίας, συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη. Για τον συγκεκριμένο υπάρχουν κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες, ενώ του έχει απαγορευθεί η είσοδος στην Τουρκία.

Υπάρχουν επίσης στοιχεία πως είχε παρουσία τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ, αλλά δεν έχει εξακριβωθεί αν εκτός από φανατικός μουσουλμάνος είχε ριζοσπαστικοποιηθεί τόσο πολύ, ώστε να έχει συμμετοχή και στο Ισλαμικό Κράτος και να δραστηριοποιήθηκε με τον ISIS.

Η σύλληψη έγινε την περασμένη Κυριακή και κρατείται μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση και ν’ αποφασιστεί αν θα εκδοθεί τελικά και πότε στην Κροατία.

Ο λόγος που συνελήφθη ήταν πως, προσπαθούσε να βγάλει εισιτήρια για συμπατριώτες του που είχαν περάσει τον ποταμό Έβρο στην περιοχή του Διδυμοτείχου, ενώ τους είχε προμηθεύσει πλαστά διαβατήρια.

Πληροφορίες που φέρνει στη δημοσιότητα το Evros-news.gr, λένε πως το συγκεκριμένο άτομο προσπάθησε την περασμένη Τρίτη να περάσει στην Τουρκία από το Τελωνείο των Κήπων, κάτι όμως που δεν του επετράπη.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.