Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας διοργανώνει ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α.

0

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) διοργανώνει ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α. την 3η Σεπτεμβρίου 2018, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00.

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρεται ότι «τώρα που βγαίνουμε από τα μνημόνια, ζητάμε την άρση της κατάφωρης αδικίας που επιβλήθηκε στις ορφανικές οικογένειες με το άρθρο 12 του ν.4387/2016.

Τα κύρια αιτήματα μας είναι: (1) Άρση ηλικιακών κριτηρίων κατάργησης Συντάξεων Χηρείας (κάτω των 52 και κάτω των 55 ετών). (2) Επαναφορά ποσοστού σύνταξης στο 70% που θα εδικαιούτο ο εκλιπών, ανεξαρτήτως ηλικίας. Διατήρηση του ποσοστού στους παλαιούς δικαιούχους Σύνταξης Χηρείας. (3) Μη εφαρμογή επαναϋπολογισμού συντάξεων εκλιπόντων από 12 Μαΐου 2016 αλλά όποτε και αν αυτό ισχύσει στους λοιπούς συνταξιούχους. (4) Να μειωθεί η διάρκεια έγγαμου βίου χορήγησης Σύνταξης Χηρείας.

Για πρώτη φορά θα ναυλωθούν από το υστέρημα των μελών του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α και των φίλων μας, 3 ή 4 λεωφορεία προκειμένου να συμμετάσχουν και μέλη μας από την επαρχία στην εν λόγω κινητοποίηση.

Καλούμε τις Ομοσπονδίες, τις Ενώσεις, τους Συνδέσμους και τους Συλλόγους, Εργαζομένων και Συνταξιούχων που μας στήριζαν και μας υποστήριζαν όλο αυτό το διάστημα να συνεχίσουν να το πράττουν και τώρα με τη συμμετοχή τους. Εννοείται ότι θα δοθεί ο λόγος για μικρό χαιρετισμό σε όσους επικεφαλής αυτών παρευρεθούν στη συγκέντρωσή μας και το επιθυμούν. Τους παρακαλούμε επίσης όπως ενημερώσουν τα μέλη τους για την συγκεκριμένη κινητοποίηση για συμμετοχή αφού, λόγω της ιδιαιτερότητας, αφορά άπαντες. Ο θάνατος δεν κοιτά ούτε ηλικία, ούτε φύλλο, ούτε κοινωνική ομάδα».

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.