Στον Εισαγγελέα ο επίορκος αστυνομικός – «προαγωγός» 19χρονης

Ο 39χρονος υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών. Τον περασμένο Ιούνιο τέθηκε σε αργία, καθώς κατηγορήθηκε ότι απειλεί συναδέλφους του.

0

Σε σύλληψη μετατράπηκε, αργά το βράδυ του Σαββάτου, η προσαγωγή ενός αστυνομικού στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για σωματική βλάβη και εμπορία ανθρώπων, απειλή και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και την ενδοοικογενειακή βία.

Πρόκειται για αστυνομικό ο οποίος τελούσε ήδη σε κατάσταση αργίας με το απόλυση, ενώ μαζί του συνελήφθη ένας πολίτης κατηγορούμενος για βιασμό και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα. Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται μετά την καταγγελία μίας 19χρονης κοπέλας, σύμφωνα με την οποία ο αστυνομικός με τη χρήση βίας την κατακρατούσε παράνομα και την εξέδιδε για να αποκομίζει χρηματικά ποσά.

Ο 39χρονος υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών. Τον περασμένο Ιούνιο τέθηκε σε αργία, καθώς κατηγορήθηκε ότι απειλεί συναδέλφους του (σ.σ. παράπτωμα που δεν συνάδει με την ιδιότητα του αστυνομικού, όπως περιγράφει ο σχετικός νόμος). «Θα σου φυτέψω μία σφαίρα στο κεφάλι», φέρεται να είπε σε έναν αστυνομικό, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία και στο αυτοκίνητο του αστυνομικού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: δελτίο υπηρεσιακής ταυτότητας του ιδίου, για το οποίο είχε δηλωθεί απώλεια από τον ίδιο, δελτίο αστυνομικής ταυτότητας έτερου ατόμου (ιδιώτη), για το οποίο έχει δηλωθεί απώλεια, 3 συσκευές κινητές τηλεφωνίας και κάρτα SIM, 3 κάρτες μνήμης, φωτογραφική μηχανή, σκληρός δίσκος και φορητή συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (USB).

Την κακοποιούσε και ο πατέρα της

Το δεύτερο άτομο που συνελήφθη είναι ο πατέρας της, ο οποίος κατηγορείται ότι από την ηλικία των 11 έως των 17 ετών, με διάφορες απειλές την εξανάγκαζε σε γενετήσιες πράξεις εντός της οικίας τους. Αυτός, άλλωστε, ο λόγος που έφυγε από το σπίτι και πίστεψε ότι βρήκε μία καλύτερη τύχη στη ζωή της με τον επίορκο αστυνομικό. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του πατέρα της 19χρονης σήμερα κοπέλας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα: αεροβόλο πιστόλι με τη γεμιστήρα του, πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, μαχαίρι και συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

Παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση της παθούσας, ενώ μεταφέρθηκε και σε δημόσιο νοσοκομείο για εξέταση. Η προανάκριση συνεχίζεται, υπό την εποπτεία του αρμοδίου Εισαγγελέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ.: Απάντηση στις καταγγελίες δικηγόρου της 19χρονης

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.