Στο στόχαστρο του ΥΠΕΘΑ ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ – Τα 4 αναπάντητα ερωτήματα για το 401ΓΣΝΑ

0

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε το ΥΠΕΘΑ, προκειμένου να διερευνηθεί το τυχόν ποινικό αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος του Ελληνικού Στρατού, από τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρη Γερακαράκο.

Ο λόγος για την υπόθεση άρνησης νοσηλείας τριών τραυματιών αστυνομικών από το 401 ΓΣΝΑ τον Νοέμβριο του 2017. Τότε, με ανακοίνωση του, το ΓΕΣ είχε υποστηρίξει ότι «το 401 ΓΣΝΑ, χθες 27 Νοεμβρίου 2017, εξέδωσε προσωρινή οδηγία προς το ΕΚΑΒ, σύμφωνα με την οποία για ένα 24ωρο, λόγω πληρότητας 100% της ΜΕΘ και 95% των κλινών νοσηλείας, εφόσον υπήρχε η ανάγκη υγειονομικής υποστήριξης αποστράτων του Στρατού Ξηράς, μελών οικογενειών αυτών, καθώς και εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικών και μελών οικογενειών αυτών, αυτή να υλοποιούνταν από τα εφημερεύοντα δημόσια νοσοκομεία».

Ένα περιστατικό που είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του συνόλου των αστυνομικών, με την ΠΟΑΣΥ να εκδίδει σκληρή ανακοίνωση με τέσσερα ερωτήματα προς τον Πάνο Καμμένο.
ΕΡΩΤΗΜΑ 1ο: Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη από τη Διοίκηση του νοσοκομείου ή από άλλη άνωθεν Αρχή;
ΕΡΩΤΗΜΑ 2ο: Υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες στην Μ.Ε.Θ. ή θάλαμοι νοσηλείας, οι οποίες κρατούνται κενές με αιτιολογική βάση την εξυπηρέτηση εκτάκτων περιστατικών ως προβλέπεται; Ο προχθεσινός τραυματισμός αστυνομικών δεν νοείται ως έκτακτο περιστατικό; Εάν, ναι, γιατί δε διατέθηκαν για την νοσηλεία των συναδέλφων μας;
ΕΡΩΤΗΜΑ 3ο: Όσοι πολίτες εισέρχονται για νοσηλεία στο 401 Γ.Σ.Ν.Α πληρούν όλες τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από τον εσωτερικό κανονισμό για την περίθαλψη και νοσηλεία τους;
ΕΡΩΤΗΜΑ 4ο: Όσοι περιθάλπονται ή νοσηλεύονται στο 401 Γ.Σ.Ν.Α. καταβάλουν τις ανάλογες εκ του νόμου εισφορές;

Γιατί, όμως, το ΥΠΕΘΑ δεν διέταξε προκαταρκτική εξέταση για την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, παρά μόνο για τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας; Οι καλά γνωρίζοντες τα τεκταινόμενα λένε ότι στο Πεντάγωνο υπήρξε ενόχληση για τη διαρροή του «ενημερωτικού σημειώματος», γνωστοποιούσε στους ενδιαφερόμενους ότι το εν λόγω νοσοκομείο δεν θα δέχεται αστυνομικούς που χρήζουν εισαγωγής λόγω πληρότητας κατά 95% αυτού. Ένα έγγραφο το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα ο Γρηγόρης Γερακαράκος.

Όσον αφορά το σκέλος της απολογίας, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ προτίθεται σύμφωνα με πληροφορίες να καταθέσει ένα πολύ ενδιαφέρον υπόμνημα στον ανώτερο αξιωματικό – στρατοδίκη που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.