Στην πρώτη γραμμή της μάχης με την εγκληματικότητα οι άνδρες της ΟΠΚΕ

0

Στη σύλληψη ενός 34χρονου Ρομά, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις κάθειρξης για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, προχώρησαν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. δεν δίστασαν να μπουν ακόμη και στον καταυλισμό του Ασπροπύργου, προκειμένου να περάσουν χειροπέδες στο συγκεκριμένο άτομο.

Πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό που έρχεται να αποδείξει ότι η μάχη με την μικρό-εγκληματικότητα, αυτή δηλαδή που απασχολεί τον απλό πολίτη, μπορεί να κερδηθεί. Υπάρχουν, βέβαια, συγκεκριμένες προϋποθέσεις: να μην απασχολούνται σε πάρεργα όπως για παράδειγμα οι στατικές φυλάξεις.

Οι ΟΠΚΕ είναι ταχυκίνητες, βαριά οπλισμένες και με άριστη εκπαίδευση μονάδες της ΕΛ.ΑΣ. που σε συνδυασμό με τον ζήλο και το αίσθημα ευθύνης των αστυνομικών που τις απαρτίζουν μπορούν να παράξουν σημαντικά αποτελέσματα στο να εμπεδωθεί αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Όσον αφορά τη συγκεκριμένη ομάδα που πραγματοποίησε τη σύλληψη του 34χρονου «μπουκαδόρου» Ρομά, πρόκειται για πλήρωμα με πολλές και διαχρονικές επιτυχίες, από αστυνομικούς που κάποιοι απαρνήθηκαν και «βολικές» αποσπάσεις για να βρεθούν εκεί. Γι’ αυτό και τους αξίζει ένα ακόμη μεγαλύτερο μπράβο.

katechaki

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.