Στη Χίο η Σοφία Νικολάου – Τι είπε για τις φυλακές του νησιού

0

Στη Χίο βρέθηκε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Σοφία Νικολάου. Η κα. Νικολάου πραγματοποίησε αυτοψία στις εγκαταστάσεις των φυλακών Χίου, καθώς επίσης και σε χώρο που εξετάζεται για να δημιουργηθεί. το Προαναχωρισιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ) του νησιού.

Όσον αφορά στο Κατάστημα Κράτησης Χίου, η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής διαπίστωσε τις ανάγκες προσωπικού, κυρίως διορισμού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, την ανάγκη αναβάθμισης των μέσων προστασίας της περίφραξης και των μέσων μεταγωγής των κρατουμένων, αλλά κυρίως την βελτίωση της καθημερινότητας των κρατουμένων με δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων και μαθησιακών δράσεων για τον καλύτερο σωφρονισμό τους.

Η Σοφία Νικολάου συναντήθηκε με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νότη Μηταράκη, με τον δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη και τον αντιπεριφερειάρχη Παντελή Μπουγδάνο και άκουσε τις απόψεις τους όσον αφορά στο μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί καθώς και τον τρόπο με τον οποίο οι υπηρεσίες τους προτίθενται να συνδράμουν στη δημιουργία του ΠΡΟΚΕΚΑ, ενώ άκουσε τις σκέψεις τους για την πιθανή μετεγκατάσταση των Φυλακών Χίου εκτός του αστικού ιστού της πρωτεύουσας του νησιού όπου βρίσκονται σήμερα.

Σε δηλώσεις της η κα. Νικολάου τόνισε: «Στη διήμερη παραμονή μου στο νησί σας διαπίστωσα ιδίοις όμασι ότι αν και πρόκειται για ένα μικρό κατάστημα έχει μεγάλα προβλήματα. Δυστυχώς οι χώροι δεν επαρκούν, δεν είναι κατάλληλοι ώστε οι κρατούμενοι να ζήσουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες. Άρα είναι αναγκαία η μετεγκατάσταση των φυλακών Χίου και οφείλουμε ως κυβέρνηση να εξετάσουμε το ενδεχόμενο αυτό. Θεωρώ ότι πρέπει να ανοίξει ένας διάλογος μεταξύ των φορέων προκειμένου το ταχύτερο δυνατό να βρεθεί η καλύτερη λύση».

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.