Στα «κάγκελα» οι Ειδικοί Φρουροί της Κρήτης

0

Ανακοίνωση μέσω της οποίας κάνει λόγο για μία νέα μορφή αστυνόμευσης στο Ηράκλειο, εξέδωσε η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε αυτή, αστυνονικοί του ΤΑΕ Ηρακλείου και της Μεσσαράς, έχουν δεχθεί εντολές να συνοδεύουν συνεργεία της ΔΕΗ που πηγαίνουν σε σπίτια και επιχειρήσεις για να προβούν στην διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Ένας νέος τρόπος αστυνόμευσης έχει κάνει την εμφάνισή του στο Ηράκλειο.
Ειδικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, όπως το ΤΑΕ Ηρακλείου και το ΤΑΕ Μεσσαράς, διατάχθηκαν να προβούν σε “διακοπή” του ηλεκτρικού ρεύματος σε σπίτια πολιτών. Είναι αδιανόητο το πως οι ειδικές δυνάμεις που η αποστολή τους είναι η καταπολέμηση της βαριάς εγκληματικότητας στην ενδοχώρα, να μην ασχολούνται ένα ολόκληρο καλοκαίρι με το αντικείμενο τους για λόγους τους οποίους δεν τους ξέρουμε. Κι αυτό γιατί ξαφνικά δέχθηκαν εντολές να προβούν στο παραπάνω και να δημιουργούνται τουλάχιστον αρνητικές εντυπώσεις και σχόλια από τους πολίτες της Κρήτης οι οποίοι αγανακτούν πλέον με τα ποσοστά της εγκληματικότητας κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για παντελή έλλειψη αστυνόμευσης στην περιοχή τους.

Το ekriti.gr επικοινώνησε με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης Υποστράτηγο Κώστα Λαγουδάκη. Σύμφωνα με τα όσα είπε: Οι αστυνομικοί πηγαίνουν με τα συνεργεία της ΔΕΗ σε περιπτώσεις όπου υπάρχει το αδίκημα της ρευματοκλοπής. Αν υπάρχει δύναμη του αντίστοιχου Αστυνομικού Τμήματος τότε πηγαίνει εκείνη, αν όχι, πάει δύναμη του ΤΑΕ και αυτό είναι στην κρίση του εκάστοτε Αστυνομικού Διευθυντή.

Πηγή: ekriti

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.