Σε φορτισμένο κλίμα η δίκη στο Εφετείο για τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου

0

Συνεχίστηκε σήμερα Δευτέρα η δίκη των κατηγορουμένων για τη δολοφονία πριν από 6 χρόνια του Μάριου Παπαγεωργίου, η σορός του οποίου μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί.

«Δολοφόνε, αλήτη! Ο Θεός υπάρχει και θα τιμωρήσει εσένα και τα παιδιά σου. Δολοφόνε!». Με αυτά τα λόγια η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου, Βαρβάρα Θεοδωράκη, απευθυνόμενη στον βασικό κατηγορούμενο για την απαγωγή και τη δολοφονία του γιου της τον Αύγουστο του 2012, ολοκλήρωσε την κατάθεσή της ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου. Δεν ήταν λίγες οι φορές που η κυρία Θεοδωράκη κατά την κατάθεσή της ξέσπαγε σε λυγμούς.

«Είναι κλέφτης, δολοφόνος, ψεύτης. Και αυτός και η γυναίκα του», φώναζε.Λίγα λεπτά αργότερα έβγαινε από την αίθουσα υποβασταζόμενη.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο ξάδελφος του Μάριου, ο οποίος υποστήριξε ότι όταν οι απαγωγείς ζήτησαν λύτρα, ο 73χρονος κατηγορούμενος προσπαθούσε να αποτρέψει την οικογένεια να ενημερώσει την αστυνομία.

«Με την καθοδήγηση του κατηγορουμένου, η μητέρα του Μάριου πήρε την απόφαση να δανειστεί το ποσό που της ζητούσαν οι απαγωγείς. Μας είπε ο κατηγορούμενος “μην το πείτε σε κανέναν, δε θα πάτε στην αστυνομία”. Επειδή η μητέρα του Μάριου δεν είχε συμπληρώσει το ποσό, ο κατηγορούμενος της έλεγε «κοίτα να δεις και οι απαγωγείς άνθρωποι είναι, μπορούν να δώσουν μια προθεσμία 10-15 ημερών». Την επόμενη μέρα την πήραν οι απαγωγείς τηλέφωνο και της είπαν το ίδιο.

Ο κ. Νικολούτσος, ο οποίος είχε δει καραμπίνες στο σπίτι του κατηγορούμενου, ανέφερε στο δικαστήριο την προσπάθεια του 73χρονου να καθησυχάσει την οικογένεια ότι όλα θα πήγαιναν καλά. Κάτι το οποίο στη συνέχεια του δημιούργησε υποψίες.

«Να φύγει από μόνος του αποκλείεται. Δεν είχε λόγο. Μία χαρά περνούσε. Ο Μάριος ήθελε να ζήσει. Κάναμε σχέδια για τις διακοπές». Φίλος του Μάριου που κατέθεσε στο δικαστήριο εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο 26χρονος δεν έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Λίγο αργότερα, ο κατηγορούμενος σηκώθηκε από τη θέση του και τον ρώτησε:
– Εσύ δεν είσαι που μου έδωσες κλωτσιά στο πρωτόδικο δικαστήριο;
– Ναι. Και λίγες έφαγες. Το παιδί πού το έχεις;

Πρωτόδικα, ο 73χρονος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ενώ η σύζυγός του σε κάθειρξη 18ετών.

Το δικαστήριο διέκοψε για μεθαύριο, αφού προηγουμένως διέταξε τη βίαιη προσαγωγή μάρτυρα που φέρεται να συμμετείχε στη μεταφορά της σορού, μετά από αίτημα της πολιτικής αγωγής.

Πηγή: tovima.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.