Σε χρόνο ρεκόρ επιστρέφει στη φυλακή ο Αριστείδης Φλώρος

0

Εν μία νυκτί και μετά το σάλο αντιδράσεων και την πολιτική αντιπαράθεση ο Αριστείδης Φλώρος επιστρέφει στη φυλακή καθώς το συμβούλιο Εφετών Εύβοιας συνεδρίασε και αποφάσισε αργά το βράδυ της Παρασκευής τον εγκλεισμό του 39χρονου επιχειρηματία ενώ είχε ήδη προσαχθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Σήμερα, ο Αριστείδης Φλώρος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία προκειμένου να εκτελεστεί το διατακτικό του βουλεύματος, με το οποίο επιστρέφει στη φυλακή. Η εισαγγελέας το εκτέλεσε και αποφάσισε την κράτηση του επιχειρηματία στις φυλακές της Χαλκίδας, απ’ όπου είχε λάβει το αποφυλακιστήριο.

Το χρονικό

Χθες, το Συμβούλιο Εφετών Ευβοίας έκανε δεκτή την έφεση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας Λάμπρου Σοφουλάκη, κατά του βουλεύματος με το οποίο αποφυλακίστηκε ο επιχειρηματίας Άρης Φλώρος, με ποσοστό αναπηρίας 67%, που έχει καταδικαστεί σε 21 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση της Energa-Hellas Power.

Και ο Αριστείδης Φλώρος, που είχε προσαχθεί γύρω στις 22:00 στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Τελικά λίγο πριν τα μεσάνυχτα, η ΕΛΑΣ το ανακοίνωσε και επισήμως: «Συνελήφθη από τη διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, με παραγγελία του Συμβουλίου Εφετών Ευβοίας, ημεδαπός 39 ετών, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα με υφ’ όρον απόλυση». 

Της έφεσης του επίμαχου βουλεύματος είχε προηγηθεί σχετική παραγγελία προς τον κ. Σοφουλάκη από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην παραγγελία του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου χαρακτήριζε το συγκεκριμένο βούλευμα «κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό», σημειώνοντας πως το ιατρικό πιστοποιητικό αναπηρίας στο οποίο στηρίχθηκε η θετική κρίση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας «είναι προδήλως αόριστο, ασαφές και ως εκ τούτου ατεκμηρίωτο ώς προς τη συνδρομή του διαλαμβανόμενου ποσοστού αναπηρίας 70%».

Στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου, διαβιβάστηκε και το έγγραφο της διοικήτριας του «Ευαγγελισμού», Π. Γκουλάκη-Μητσάκη, που αποκάλυψε το «documentonews.gr». Σύμφωνα με το έγγραφο, η γνωμάτευση που χορηγήθηκε στον Αριστείδη Φλώρο για την άπνοια είναι «ανυποστάτη», καθώς η γιατρός που την υπέγραψε δεν υπήρξε, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της στον Ευαγγελισμό, ιατρός κλάδου ΕΣΥ.

Σημειώνεται, πως ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση για αδικήματα όπως «ψευδή βεβαίωση» και «δωροδοκία» σχετικά με την υπόθεση αποφυλάκισης του Αρ. Φλώρου και τον ιατρικό φάκελο που προσκόμισε, προκειμένου να του βεβαιωθεί ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

Ο Αριστείδης Φλώρος είχε αποφυλακιστεί για λόγους υγείας στις 24 Αυγούστου όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης 21 ετών για κατηγορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Στον 39χρονο επιχειρηματία είχε διαγνωστεί ποσοστό αναπηρίας άνω του 65% και ειδικότερα φερόταν να αντιμετωπίζει κρίσεις επιληψίας και άλλα ψυχιατρικά προβλήματα.

Όσον αφορά την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Energa-Hellas Power, ο Αρ. Φλώρος είχε καταδικαστεί το Φεβρουάριο του 2017, σε πρώτο βαθμό, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε κάθειρξη-ποινή φυλάκισης 21 ετών και χρηματική ποινή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.