Σε αστυνομικό κλοιό η Θεσσαλονίκη ενόψει της ομιλίας Τσίπρα

0

Σε αστυνομικό κλοιό βρίσκεται από το πρωί η Θεσσαλονίκη ενώ από νωρίς το απόγευμα το κέντρο της πόλης θα θυμίζει φρούριο ενόψει της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στο Παλέ ντε Σπορ αλλά και των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων.

Αστυνομικές δυνάμεις από όλη τη Βόρεια Ελλάδα καθώς και την Αθήνα θα επιστρατευθούν καθώς θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις παράλληλα σε διαφορετικά σημεία της πόλης.

Στην πόλη βρίσκονται 18 διμοιρίες των ΜΑΤ και 11 διμοιρίες της ΟΠΚΕ τόσο από τη Βόρεια Ελλάδα όσο και απ την Αθήνα ενώ επιστρατεύθηκαν και δύο «Αύρες» της ΕΛΑΣ. Επιπλέον στα αστυνομικά μέτρα περιλαμβάνεται ελικόπτερο της ΕΛΑΣ αλλά και drones.

Τα αστυνομικά μέτρα τίθενται σταδιακά σε ισχύ από το πρωί ενώ η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, επισκέφτηκε το Παλέ ντε Σπορ το οποίο είναι αποκλεισμένο. Έχουν απομακρυνθεί ήδη όλα τα οχήματα και δεν επιτρέπεται η διέλευση.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα είναι προγραμματισμένη στις 19:30, ενώ, για τις 19:00 είναι το κάλεσμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ελληνικότητα της Μακεδονίας που διοργανώνουν στον Λευκό Πύργο οι «Ενωμένοι Μακεδόνες».

Επιπλέον, στην Καμάρα έχει προγραμματιστεί αντισυγκέντρωση από μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, ως απάντηση στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Διαδικτυακό κάλεσμα, εξάλλου, για συμμετοχή στην ομιλία Τσίπρα στο Παλέ ντε Σπορ έχει απευθύνει η Επιτροπή Αγώνα για τη Μακεδονία, γεγονός που προβληματίζει τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ καθώς η ομιλία είναι ανοικτή.

Επιπλέον, λόγω των συγκεντρώσεων η πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ θα κλείσει στις 17.00 μ.μ.

Πηγή: thetoc.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.