Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.: Το κεφάλι του αστυνομικού είναι διαφορετικό από των άλλων ανθρώπων;

0

«Μας αναγκάζουν στη σκέψη τελικά ότι το κεφάλι του αστυνομικού μπορεί να δέχεται τσιμεντόλιθο χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του και ότι είναι διαφορετικό από των άλλων ανθρώπων», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. στον απόηχο των επεισοδίων στο Κουκάκι, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό έξι ανδρών της ΟΠΚΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. ενεργεί ώστε να γίνει ορθός νομικός χαρακτηρισμός των αποδιδόμενων πράξεων στους θύτες από τις καταλήψεις κτηρίων. Σε ότι αφορά τις διώξεις που ασκήθηκαν κατά των συλληφθέντων, από τις καταλήψεις κτηρίων στις οδούς Ματρότζου και Παναιτωλίου, μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι, απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος αστυνομικών, αντιμετωπίζονται ως απλά πλημμελήματα.

Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. τιμά και σέβεται κάθε απόφαση της Ελληνικής δικαιοσύνης, δεν μπορεί όμως να σιωπά όταν, εκ της λογικής, διαπιστώνει εγκληματικές ενέργειες δραστών, κατά του υπέρτατου αγαθού της ανθρώπινης ζωής, να αξιολογούνται ως απλές πλημμεληματικές παραβάσεις.

Ως εκ τούτου, το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.), σε συνεννόηση με συνάδελφους αστυνομικούς που δέχτηκαν τη δολοφονική επίθεση στο Κουκάκι, ανέθεσε στου δικηγόρους Αθηνών, Αθανάσιο Πλεύρη και Εβίτα Βαρελά, να προβούν σε όλες τις νομικές ενέργειες, ώστε να γίνει ορθός νομικός χαρακτηρισμός των αποδιδόμενων πράξεων στου θύτες, από απόπειρα σωματικών βλαβών, σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των αστυνομικών.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο πρόεδρος, Βασίλειος Ντούμας
Ο γ. γραμματέας, Ευστράτιος Μαυροειδάκος

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.