Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. για Ν. Κασιμάτη: Δεν κάνουμε πίσω στις νομικές μας ενέργειες

0

Μπορεί η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, να ζήτησε συγγνώμη για το χρήση του εμετικού συνθήματος για τους αστυνομικούς, ωστόσο, το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. με ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να αποσύρει τη μήνυση εναντίον της.

Το κείμενο της ανάρτησης του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.

«Η ακαριαία δυναμική και αποφασιστική αντίδραση του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. και όλων των αστυνομικών, ανάγκασε την Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίνα Κασιμάτη να ζητήσει συγγνώμη. Δεν θα μάθουμε ποτέ αν την συγγνώμη της την υπαγόρευσε η συνείδηση της ή το ατομικό – πολιτικό της συμφέρον μετά την κοινωνική κατακραυγή και τις θεσμικές αντιδράσεις μας.

Όμως ο ανώτατος Εισαγγελικός Λειτουργός, Εισαγγελέας του Αρείου που συναντήσαμε πριν λίγες ώρες, οι θεσμικοί εκπρόσωποι της πολιτείας και κυρίως ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου με τον Αρχηγό του Σώματος της ΕΛ.ΑΣ οφείλουν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις να μην τολμήσει στο εξής κανένας να νομιμοποιήσει συνθήματα των περιθωριακών, να μην υποτιμήσει προσωπικότητες εργαζομένων και μαζί τη μνήμη δεκάδων νεκρών αστυνομικών.

Δεν έπρεπε να ξεχάσει η κ. βουλευτής ότι οι αστυνομικοί προστάτευσαν τη Βουλή αρχικά από ένα σύνθημα «να καεί να καεί το μπου…λο η Βουλή» που εν συνεχεία ήθελαν να την κατεδαφίσουν ή να την παραδώσουν στις φλόγες των μολότοφ.

Δεν αναιρούμε καμία ενέργεια μας σε σχέση με τη Δικαιοσύνη, δεν κάνουμε πίσω επ’ ουδενί, επιπροσθέτως θα απαιτήσουμε παρεμβάσεις και από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ αλλά και την Δικαστική εξουσία της χώρας μας, ώστε προκύψει σαφής Εισαγγελική Γνωμοδότηση για τις ευθύνες εκείνων που προσβάλλουν τον Αστυνομικό και του επιτίθενται φραστικά και ρατσιστικά ώστε τελειώνουμε με τους υβριστές της».

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.