Η πρώτη κίνηση Ανδρικόπουλου για να έρθουν ακόμα από πιο κοντά ΕΛ.ΑΣ. και πολίτες

0

Σε μία κίνηση με στόχο να φέρει πιο κοντά τους πολίτες με την Ελληνική Αστυνομία, προχωρά ο νέος αρχηγός του Σώματος, αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, καθιερώνοντας ημέρα ακρόασης πολιτών.

Όπως επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η κίνηση αυτή γίνεται με στόχο να ισχυροποιηθεί η σχέση αμοιβαίας κατανόησης και εμπιστοσύνης με την κοινωνία, εξασφαλίζοντας παράλληλα την αποδοχή, τη στήριξη και τη συνεργασία των συμπολιτών μας. Στο πλαίσιο αυτό, συγκροτείται πενταμελής επιτροπή από τους προϊσταμένους των Κλάδων του Αρχηγείου, υπό την άμεση εποπτεία του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.. Η επιτροπή θα δέχεται σε ακρόαση πολίτες που επιθυμούν να εκθέσουν δια ζώσης το πρόβλημά που τους απασχολεί, την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα, κατά το χρονικό διάστημα από 14:00 το μεσημέρι έως τις 22:00 το βράδυ.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των υποβληθέντων αιτημάτων ακρόασης καθιστά αδύνατη τη δυνατότητα ανταπόκρισης στο σύνολό τους, οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται σχετικά από το Επιτελικό Γραφείο του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου είτε να επανακαθορίζεται ο χρόνος συνάντησης, είτε να επιλέγεται εναλλακτικός τρόπος χειρισμού του ζητήματος. Από την Κατεχάκη σημειώνουν ότι «πρόκειται για μία καινοτόμο δράση, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, αναδεικνύοντας το κοινωνικό πρόσωπο της Αστυνομίας και ενισχύοντας τη σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης, μεταξύ Αστυνομίας και πολιτών».

Οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν τα αιτήματα ακρόασης το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα, εγγράφως, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση request.chief@ astynomia.gr ή τηλεφωνικά στον αριθμό 210-692.59.86, καθημερινά από 10.00 έως 13.00 ώρας. Κατ’ εξαίρεση, για τον τρέχοντα μήνα τα αιτήματα θα υποβάλλονται το χρονικό διάστημα από 21 -25 Αυγούστου τις ίδιες ώρες.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.