Πρωταθλήτρια Ελλάδας η ιστιοπλοϊκή ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας

0

Άξια πολλών συγχαρητηρίων και επαίνων είναι η ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας που ανακηρύχθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας σκαφών της κλάσης J24 που διοργανώθηκε το τριήμερο 26-28 Οκτωβρίου στον όρμο Παντάνασσας Γαζίου Κρήτης από τον Ναυταθλητικό Όμιλο Γαζίου Κρήτης (Ν.Ο.Γ.Κ.) σε συνεργασία με την ελληνική κλάση σκαφών J24 κ την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Άρθρο του Αναστάσιου Φουρνιάδη
Μέλος Δ.Σ. Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας – Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πανελλήνιο πρωτάθλημα διεξάγεται σε δύο φάσεις εκ των οποίων η πρώτη διοργανώθηκε τον περασμένο Απρίλιο στον Φαληρικό όρμο από τον Ν.Ο.Ε., όπου την πρώτη θέση είχε καταλάβει το σκάφος Ευνίκη, τη δεύτερη με έναν βαθμό διαφορά το σκάφος της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ την τρίτη θέση το σκάφος Anassa.

Στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος διεξήχθησαν συνολικά εννέα ιστιοδρομίες όπως ήταν προγραμματισμένο. Ο συναγωνισμός ήταν υψηλός όπως και το επίπεδο των ιστιοπλόων που συμμετείχαν, καθώς αρκετοί από αυτούς έχουν διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο. Οι συνθήκες ήταν απαιτητικές, ιδιαίτερα την δεύτερη μέρα των αγώνων όπου έπνεαν άνεμοι έντασης 25-33 knots.

Η ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας με το σκάφος Hellenic Police με κυβερνήτη τον Αλέξανδρο Ταγαρόπουλο και πλήρωμα τους Νίκο Μαύρο, Περικλή Αιδινίδη, Ιωάννη Φάκα και Νικόλαο Βαμβακόπουλο, τερμάτισε στην πρώτη θέση στις 6 από τις 9 ιστιοδρομίες κ έκανε την ανατροπή κατακτώντας τον τίτλο του πρωταθλητή αφήνοντας στη δεύτερη θέση, τον νικητή του πρώτου γύρου, με το σκάφος ΕΥΝΙΚΗ από Ι.Ο.Α.Ν. με κυβερνήτη τον Ανθιμο Νικολαίδη και πλήρωμα τους Αγραφιώτη Άννα, Κάρταλη Σωτήρη, Παπαδάκη Βασίλη και Αλτσιάδη Δημήτρη. Την τρίτη θέση κατέκτησε το σκάφος Kraken από Ν.Ο.Σητείας με κυβερνήτη Αγγελάκη Μάνο και πλήρωμα τους Αλεξά Θοδωρή, Γωνιανάκη Γιώργο, Κοντάκη Μάνο και Στεφανάκη Βασίλη.

Πολλά συγχαρητήρια στους συναδέλφους για την επιτυχία τους. Κινήσεις όπως αυτές αποδεικνύουν πως οι Έλληνες Αστυνομικοί είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.