Πρόεδρος Σωφρονιστικών Υπαλλήλων: Για την κατάσταση στον Κορυδαλλό φταίει το υπ. Δικαιοσύνης

0

«Έχουμε προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι η κατάσταση επιδεινώνεται καθημερινά, δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο», ανέφερε ο Σπύρος Καρακίτσος

Ευθύνες στο υπουργείο Δικαιοσύνης για την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές Κορυδαλλού εκφράζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων.

«Το ίδιο το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι υπαίτιο για την κατάσταση στον Κορυδαλλό», τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 ο Σπύρος Καρακίτσος με αφορμή το βίντεο, στο οποίο φαίνεται η στιγμή της δολοφονίας του Αλβανού κρατουμένου.

«Είναι εικόνες ντροπής, εικόνες φυλακής που ταιριάζει σε χώρες όπως η Βενεζουέλα ή η Βραζιλία και όχι σε μια ευρωπαϊκή φυλακή» σχολιάζει ο ίδιος, χαρακτηρίζοντας τις φυλακές Κορυδαλλού «μητρόπολη των φυλακών καθώς τα προβλήματα που έχει, διαχέονται στις φυλακές της χώρας».

«Έχουμε προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι η κατάσταση επιδεινώνεται καθημερινά, δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τους συναδέλφους του που φαίνονται στο βίντεο να μην κάνουν τίποτα ενώ βλέπουν κρατούμενους να μαχαιρώνουν τον Αλβανό κρατούμενο, ο κ. Καρακίτσος υποστηρίζει πως «γεννά ερωτήματα η εικόνα τους στο βίντεο, αλλά αυτές οι εικόνες δείχνουν ότι δεν λείπουν οι υπάλληλοι αλλά ότι λείπει το κράτος» για να αποκαλύψει στη συνέχεια ότι «οι δύο συνάδελφοι έχουν υποστεί ψυχολογικό σοκ και βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια».

Όπως τονίζει «και τρεις και τέσσερις σωφρονιστικούς υπαλλήλους να βάλει σε κάθε πτέρυγα να μην νομίζει η κυβέρνηση ότι θα λυθεί το πρόβλημα. Θα έχουμε τα ίδια και χειρότερα».

 

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.