Πως αντέδρασαν οι πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ. στην απειλή για βόμβα σε αεροσκάφος στα Χανιά

Η ομάδα των πυροτεχνουργών της Αστυνομίας έφτασε στο «Ελ. Βενιζέλος» μέσα σε διάστημα 25 λεπτών, με σκοπό να αναχωρήσει αεροπορικώς για τα Χανιά και να συνδράμει στον έλεγχο του αεροσκάφους

0

Ομάδα έκτακτης ανάγκης της ΕΛ.ΑΣ. συγκεντρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για την αντιμετώπιση της απειλής για βόμβα σε αεροσκάφος τύπου Boeing 757 της εταιρείας «Condor» που προσγειώθηκε στα Χανιά.

Η ομάδα των πυροτεχνουργών της Αστυνομίας έφτασε στο «Ελ. Βενιζέλος» μέσα σε διάστημα 25 λεπτών, με σκοπό να αναχωρήσει αεροπορικώς για τα Χανιά και να συνδράμει στον έλεγχο του αεροσκάφους. Τελικά, δεν χρειάστηκε η αναχώρησή της, καθώς η απειλή για βόμβα αποδείχθηκε φάρσα. Το γεγονός, ωστόσο, ότι σε γρήγορο χρονικό διάστημα η ομάδα έκτακτης ανάγκης ήταν έτοιμη, επιβεβαιώνει, σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την ετοιμότητα των Αρχών για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους περιστατικών.

Υπενθυμίζεται ότι το αεροσκάφος, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από την Χουργκάρντα της Αιγύπτου προς το Ντίσελντορφ της Γερμανίας, μετέφερε 280 επιβάτες και προσγειώθηκε στις 20:50 ώρα στο αεροδρόμιο Χανίων, συνοδεία δύο μαχητικών F16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο αεροδρόμιο σήμανε συναγερμός, η περιοχή αποκλείστηκε και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποβίβασης των επιβαινόντων, πραγματοποιήθηκε με βάση το πρωτόκολλο ασφαλείας από ειδικούς πυροτεχνουργούς και τη συνδρομή σκύλου ανίχνευσης εκρηκτικών της Ελληνικής Αστυνομίας, ο έλεγχος στο αεροσκάφος.

Katechaki.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.