Πολυτεχνείο: Οι φόβοι της ΕΛΑΣ για αλλαγή της τακτικής των αντιεξουσιαστών

0

Διαφοροποίηση της τακτικής των αντιεξουσιαστών ενόψει Πολυτεχνείου φοβάται η Αστυνομία, χωρίς συμμετοχή στην πορεία αλλά με επιθέσεις μέσα από τα πανεπιστήμια, αριθμητική τους ενίσχυση, συγκέντρωση πολεμοφοδίων και καταλήψεις.

Ήδη από την Τετάρτη περίπου 50 άτομα έχουν καταλάβει αίθουσα του πανεπιστημιακού ιδρύματος, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, με σκοπό να δημιουργήσουν ένα ορμητήριο. Κάποια στιγμή φοιτητές ήρθαν σε αντιπαράθεση μαζί τους, δεν πέτυχαν όμως την απομάκρυνσή τους.

Στις συσκέψεις που γίνονται συνεχώς για τον σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας, οι επικεφαλής αξιωματικοί της Αστυνομίας έχουν εκφράσει τους φόβους τους για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών τμημάτων, κτιρίων αστυνομικού ενδιαφέροντος, μεμονωμένων αστυνομικών δυνάμεων, αλλά και τη δημιουργία ορμητηρίων κουκουλοφόρων μέσα σε καταλήψεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι εντολές που έχουν δοθεί προς τους διοικητές αστυνομικών υπηρεσιών είναι σαφείς. Έχει ζητηθεί να βρίσκονται σε εγρήγορση, ενώ οι αστυνομικοί που εκτελούν υπηρεσίες φύλαξης αλλά και περιπολίες σε κεντρικά σημεία της Αθήνας να λαμβάνουν έντονα μέτρα αυτοπροστασίας.

Σημειώνεται ότι στα μέτρα ασφάλειας και περιφρούρησης των εκδηλώσεων και της πορείας θα συμμετάσχουν περίπου 5.000 αστυνομικοί, αριθμός λίγο μεγαλύτερος από τον περσινό. Ο αστυνομικός σχεδιασμός των μέτρων ασφαλείας, περιλαμβάνει την ισχυρή αστυνομική παρουσία, πληροφοριακό δίκτυο, έγκαιρη ενημέρωση, πλαισίωση των ύποπτων ομάδων και παρέμβαση στην αρχή εκδήλωσης επεισοδίων με στόχο την αποτροπή φθορών σε καταστήματα και επιχειρήσεις.

Υπό επιτήρηση θα βρίσκονται καταλήψεις που φιλοξενούν πρόσφυγες στο κέντρο της πόλης, ενώ στην περιοχή των Εξαρχείων αλλά και σε άλλες “ευαίσθητες” περιοχές έχουν αναπτυχθεί «μυστικές» ομάδες αστυνομικών.

Thetoc, Του Παναγιώτη Σπυρόπουλου

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.