Πολυτεχνείο 2018: «Αστακός» η Αθήνα – Στους δρόμους 5.000 αστυνομικοί

0

Επί ποδός είναι σήμερα περίπου 5.000 αστυνομικοί από Ασφάλεια, Τάξη και Αντιτρομοκρατικοί, που καλούνται να εφαρμόσουν τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και να διασφαλίσουν ότι οι εορτασμοί για την επέτειο του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθούν με ασφάλεια και χωρίς απρόοπτα.

Η αστυνομία βρίσκεται στο «κόκκινο» από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς η ατμόσφαιρα μυρίζει… μπαρούτι εδώ και ημέρες και ιδιαίτερα μετά τα περιστατικά στοχοποίησης αστυνομικών.

Για την παραμονή αλλά και την ημέρα εορτασμού του Πολυτεχνείου, η ηγεσία της ΕΛΑΣ έχει δώσει εντολές να φυλαχτούν τα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας και όλα τα κυβερνητικά κτήρια.

Τις περασμένες ημέρες, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί πραγματοποιούσαν ελέγχους σε τμήματα και σκοπιές ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αριστείδης Ανδρικόπουλος μαζί με τους αντιστράτηγους πήγαν αιφνιδιαστικά προ ημερών στο κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Κατά τη διάρκεια των συσκέψεων των περασμένων ημερών, το βάρος έπεσε στα αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας των αστυνομικών ενώ από νωρίς δόθηκαν εντολές να μετακινηθούν από τα αστυνομικά τμήματα όλα τα κατασχεμένα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν περίπου 30 αντιεξουσιαστές που δεν αποκλείεται με τις ομάδες τους να θελήσουν να προκαλέσουν επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων, κάνοντας τον γνωστό «κλεφτοπόλεμο» με τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Ενδεικτικό είναι πως τις περασμένες ημέρες οι Αρχές ξεκίνησαν διακριτικά ο έλεγχος σε φρεάτια και άλλα κρησφύγετα στην περιοχή των Εξαρχείων για να εντοπίσουν κρυμμένες μολότοφ.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό σχεδιασμό, υψηλόβαθμα στελέχη θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία στην Αθήνα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας για να μεταφέρουν την πραγματική εικόνα στο επιχειρησιακό κέντρο.

Πηγή: cnn.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.