Πολιτικάντικες δηλώσεις… κρότου – λάμψης στις πλάτες αστυνομικών των ΜΑΤ

0

Σφοδρές αντιδράσεις στους κόλπους των αστυνομικών έχει προκαλέσει η τελευταία δήλωση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη, η οποία μεταξύ άλλων κατηγορεί χωρίς να κατονομάζει ότι κάποιοι στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. «νοσταλγούν άλλες, σκοτεινές, εποχές».

Ο λόγος για την τοποθέτηση της με αφορμή τον τραυματισμό του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννης Δελή και της Θοδώρας Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ. Η κα. Γεροβασίλη δήλωσε ακόμα ότι «θεωρώ απαράδεκτες και πολιτικά επικίνδυνες τις ενέργειες κάποιων ανδρών των ΜΑΤ οι οποίοι χτύπησαν στα τυφλά συγκεντρωμένους διαδηλωτές με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης»! Μία πρώτη ερμηνεία στην μάλλον άστοχη δήλωση της κας Γεροβασίλη είναι πως αποδίδει πολιτική σκοπιμότητα σε αστυνομικούς των ΜΑΤ που βρέθηκαν στην Ηρώδου Ατικού.

Το ζητούμενο, ωστόσο, είναι πως οι διμοιρίες των ΜΑΤ δεν βρέθηκαν από μόνες τους στο σημείο, αλλά στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού. Με απλά λόγια κάποιοι τους έβαλαν εκεί, ως φραγμό απέναντι στους διαδηλωτές με διαταγή να μην περάσει κανείς. Επίσης, η χρήση χημικών γίνεται μετά από οδηγία του Κέντρου Επιχειρήσεων και αξιωματικών που βρίσκονται στο πεδίο και όχι κατά βούληση του απλού αστυφύλακα, υπαρχιφύλακα κ.ά.

Εκτός εάν θεωρεί κάποιος ότι με το κλίμα που έχει διαμορφωθεί εσχάτως στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. -με αστυνομικούς να στήνονται στο «απόσπασμα» σε κάθε ευκαιρία- ένας απλός αστυφύλακας θα έπαιρνε το ρίσκο να πετάξει δακρυγόνο για… πολιτική σκοπιμότητα ή επειδή νοσταλγεί «σκοτεινές εποχές». Για την ώρα, το… μάρμαρο μοιάζει να πληρώνει ο υπαστυνόμος επικεφαλής της διμοιρίας των ΜΑΤ, για τον οποίο ετοιμάστηκε φύλλο πορείας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

Πάκος στο katechaki: «Όποιος δεν θέλει συγκρούσεις δεν κάνει φραγμό»

Το katechaki.gr επικοινώνησε για το θέμα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Δημοσθένη Πάκο, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θεωρώ ότι τέτοιου ύφους δηλώσεις δεν προσφέρουν καλή υπηρεσία σε κανέναν. Προκαταλαμβάνουν την όποια ΕΔΕ και στοχοποιούν τους πάντες». Ο κ. Πάκος πρόσθεσε ακόμα ότι «στέλνουν παντού τους συναδέλφους των ΜΑΤ κι όταν κάτι στραβώσει επικοινωνιακά τους καταδικάζουν. Όποιος δεν θέλει συγκρούσεις δεν κάνει φραγμό και δέχεται αντιπροσωπεία των διαδηλωτών, ώστε να συζητήσουν τα αιτήματα τους».

«Βαρέθηκα να μας κρίνουν εκ του αποτελέσματος, ανάλογα με τη σύνθεση των διαδηλωτών και κυρίως να μας αντιμετωπίζουν λες και πάμε για υπηρεσία από μόνοι μας και όχι κατόπιν εντολών και οργανωμένου σχεδίου. Έχουμε ως εργαζόμενοι πάρα πολλά προβλήματα τα οποία η ηγεσία δεν λύνει. Με το να μπαίνουμε πάλι σε τέτοια εσωστρέφεια ποιον εξυπηρετεί;», καταλήγει ο πρόεδρος της Ε.ΑΣ.Υ.Α.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.