«Πόλεμος» κυβέρνησης-αντιπολίτευσης με φόντο τις έκτακτες κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

0

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση για τα σενάρια περί έκτακτων κρίσεων στην Ελληνική Αστυνομία.

Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα μετά το τέλος συνάντησης που είχε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. (ΠΟΑΞΙΑ) με τους αντιπροέδρους του κόμματος κ. Κωστή Χατζηδάκη και Άδωνι Γεωργιάδη.

Αφορμή αποτέλεσε η κατάθεση προ ημερών στηνομοπαρασκευαστική επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος που δίνει τη δυνατότητα έκτακτων κρίσεων στο Σώμα.

«Η αποχωρούσακυβέρνηση δρομολογεί, ως φαίνεται, έκτακτες κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία με σκοπό να αλώσει κομματικά και τη Δημόσια Τάξη» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ενώ γίνεται αναφορά στην καταγγελία της ΠΟΑΞΙΑ σύμφωνα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ προωθεί εν κρυπτώ και Προεδρικό Διάταγμα για να προχωρήσει σε έκτακτες κρίσεις το αμέσως προσεχές διάστημα, ενώ γνωρίζει ότι ούτως ή άλλως θα γίνουν τακτικές τον Ιανουάριο του 2019.

«Η Νέα Δημοκρατία θα αξιοποιήσει κάθε μέσο που διαθέτει από τηθέση της προκειμένου η ηγεσία της Αστυνομίας να μην καταστεί παράρτημα της Κουμουνδούρου. Σε κάθε δε περίπτωση η επόμενη κυβέρνηση θα αξιολογήσει τις κρίσεις καιτις μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ» επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Ν.Δ.

Η απάντηση του υπουργείου

Αργά το απόγευμα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απάντησε στη Νέα Δημοκρατία:

«Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που για δεκαετίες χρησιμοποίησε τα Σώματα Ασφαλείας ως κομματικό λάφυρο απογειώνοντας το μοντέλο του πελατειακού κράτους.

Ουδέποτε δημιούργησε σοβαρές κρατικές δομές και ποτέ δεν πορεύτηκε με βάση τις αρχές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας. Αυτές, άλλωστε, είναι ένα μέρος των επιλογών, που συνέβαλαν στη χρεωκοπία της χώρας.

Είναι πρόδηλος ο πανικός της ΝΔ. Δεν αντιδρά ως υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά ως παλαιοκομματικό απομεινάρι, που όπως πάντα κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια».

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.