«Ποδαρικό» με πέντε αστυνομικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια

0

Πέντε αστυνομικές επιχειρήσεις σε 24ώρες εξελίχθηκαν στην Πλατεία Εξαρχείων και στην ευρύτερη περιοχή.

Αναδημοσίευση από το thetoc.gr, Παναγιώτης Σπυρόπουλος

Επιστροφή στην επιχειρησιακή κανονικότητα μετά τις γιορτές ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια συσκέψεων, με στοχευμένες δράσεις ανάλογα με την χαρτογράφηση της εγκληματικότητας ανά περιοχή, γειτονιά και δρόμο.

Οι κάτοικοι της περιοχής χαρακτηρίζουν τα κυκλώματα που δρουν στα Εξάρχεια Λερναία Ύδρα. «Δύο μαζεύουν 22 εμφανίζονται την επόμενη ώρα, που σημαίνει ότι δεν έχουν πάρει το μήνυμα ότι θα κυνηγηθούν όπως πρέπει» υποστηρίζει κάτοικος της περιοχής.

Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, της νέας ομάδας ΔΡΑΣΗ, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής προχώρησαν σε 46 προσαγωγές. Εκ των οποίων 7 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, 5 για ναρκωτικά, ένας για διάρρηξη και ένας για «μαϊμου» CD. Κατά τη διάρκεια της 2ης αστυνομικής επιχείρησης στην περιοχή οι αστυνομικοί συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω διαρρήκτη από την Αλγερία την ώρα που επιχειρούσε να ανοίξει αυτοκίνητο στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Μπενάκη.

Άλλος κάτοικος αναφέρει σχετικά με το εγκληματικότητα στα Εξάρχεια: «Πεζόδρομοι που γίνεται απροκάλυπτα εμπόριο. Επιθέσεις σε κατοίκους όταν διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί. Αυθαιρεσίες κάθε είδους».

Μία από τις αστυνομικές επιχειρήσεις ξεκίνησε και συνεχίστηκε δίπλα σε γνωστή κατάληψη των Εξαρχείων, χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις. Στόχος των αρμόδιων αξιωματικών είναι να επέλθει κανονικότητα στην περιοχή με την αρμονική συνύπαρξη αστυνομικών και κατοίκων, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.