ΠΟΑΣΥ: Συνυπηρέτηση αστυνομικών με συζύγους εκπαιδευτικούς (έγγραφο)

0

Αναδημοσιεύουμε έγγραφο της ΠΟΑΣΥ προς τα συναρμόδια υπουργεία (Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη) και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. με αίτημα να επιλυθεί μια ακόμη αδικία προς τους αστυνομικούς και συγκεκριμένη αυτή που προκύπτει όσον αφορά τη συνυπηρέτηση αστυνομικών με συζύγους εκπαιδευτικούς.

Προς: 1) Τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
κ. Κώστα ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

2) Την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
κα Όλγα ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ

3) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη
κα Κατερίνα ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ

Κοιν.: 1) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
2) Προϊστάμενο Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Ανδρέα ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ

3) Ένωση Αστυνομικών Λάρισας

Θέμα: «Συνυπηρέτηση Αστυνομικών με συζύγους εκπαιδευτικούς»

Κύριοι Υπουργοί,

Με το παρόν έγγραφό μας, επανερχόμαστε σε ένα ζήτημα το οποίο ταλανίζει επί μακρόθεν το αστυνομικό προσωπικό, αισθανόμενοι ότι συντελείται μία αδικία εις βάρος του, που συνιστά μία άνιση μεταχείριση σε σχέση με τους υπηρετούντες ενστόλους και υπαγόμενους στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ζητούμε ως Δευτεροβάθμιο Συνδικαλιστικό Όργανο, την εναρμόνιση και την εφαρμογή του αρθ. 3 του ν. 4553/2018 (ΦΕΚ 119 Α΄) και για τους υπηρετούντες στην Ελληνική Αστυνομία, οι οποίοι αιτούνται συνυπηρέτηση με συζύγους εκπαιδευτικούς.

Εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς παρακαλούμε όπως υπάρξει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε να εξευρεθεί οριστική λύση, εκτιμώντας ότι η θεσμική σας παρέμβαση θα είναι καταλυτική προς επίρρωση αυτού του σκοπού, ώστε να αποφευχθούν δυσμενείς κρίσεις στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας, που σε πολλές των περιπτώσεων αισθάνονται διακριτή μεταχείριση που δε συνάδει με την εν γένει αποστολή και το λειτούργημα όλων των ενστόλων.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Ο πρόεδρος, Γρηγόριος Γερακαράκος
Ο γ. γραμματέας, Γεώργιος Παπατσίμπας

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.