ΠΟΑΣΥ: Στον υφυπουργό Παιδείας για την αναβάθμιση της Αστυνομικής Ακαδημίας

0

Συνάντηση με τον υφυπουργό Παιδείας, Βασίλη Διγαλάκη, είχε αντιπροσωπεία της ΠΟΑΣΥ με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Γρηγόρη Γερακαράκο. Αντικείμενο συζήτησης οι προτάσεις της ΠΟΑΣΥ για την αναβάθμιση της Αστυνομικής Ακαδημίας, ως πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 27/11/2019, συνάντηση μεταξύ της Ομοσπονδίας και του Υφυπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Βασίλη ΔΙΓΑΛΑΚΗ – αρμόδιου για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, προκειμένου να του θέσουμε υπόψη το διαχρονικό αίτημά μας για την αναβάθμιση – ανωτατοποίηση της Αστυνομικής Ακαδημίας.

Ειδικότερα, στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γεώργιος ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ, καθώς και ο Γραμματέας Δ.Σ. Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Χρήστος ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗΣ, οι οποίοι ανέλυσαν διεξοδικά στον κ. Υφυπουργό τόσο το περιεχόμενο της πρότασής μας όσο και τις ενέργειες της Ομοσπονδίας τα προηγούμενα χρόνια. Δόθηκε δε έμφαση στην ανακολουθία λόγων και έργων της προηγούμενης Κυβέρνησης, όπου ενώ λαμβάναμε διαβεβαιώσεις, εν τέλει, η ρύθμιση που επιχειρήθηκε να προωθηθεί, υπό τη μορφή προεδρικού διατάγματος, στο παρά πέντε των εθνικών εκλογών, δεν είχε καμία σχέση με την πρότασή μας ούτε με όσα είχαμε συζητήσει με την προηγούμενη ηγεσία.

Για άλλη μια φορά, δηλαδή, καταστήσαμε σαφές ότι το συνδικαλιστικό μας κίνημα θέτει ψηλά στις προτεραιότητές του τη βελτίωση των δομών εκπαίδευσης και την αναβάθμιση της Αστυνομικής Ακαδημίας, ως πανεπιστημιακό ίδρυμα και όχι ως Σχολή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ζητήσαμε, μάλιστα, από τον κ. Υφυπουργό να μελετήσει το Υπόμνημα που του επιδώσαμε και να συμβάλει μέσω των Διευθύνσεων του Υπουργείου Παιδείας στην άμεση προώθηση της αναγκαίας νομοθετικής ρύθμισης, ώστε να τεθούν οι βάσεις της ανωτατοποίησης της αστυνομικής εκπαίδευσης με ένα νέο καινοτόμο θεσμικό πλαίσιο, απορρίπτοντας τις αποσπασματικές «λύσεις» που είχαν επιλεγεί από την προηγούμενη ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Υφυπουργός, μας τόνισε ότι γνωρίζει το όλο θέμα εκφράζοντας τη βούλησή του να συμβάλλει στην επίλυση του διαχρονικού αυτού αιτήματός μας κατόπιν συνεργασίας και με το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΑΣΥ
Ο πρόεδρος, Γρηγόριος Γερακαράκος
Ο γ. γραμματέας, Γεώργιος Παπατσίμπας

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.