ΠΟΑΣΥ-ΠΟΑΞΙΑ: Ανοίγει ο δρόμος για απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από τη Λευκίμμη

0

Συνάντηση με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο είχαν οι πρόεδροι ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ, Γρηγόρης Γερακαράκος και Γιάννης Κατσιαμάκας αντίστοιχα, για το ζήτημα της αστυνόμευσης στην περιοχή του Χ.Υ.Τ.Υ. Λευκίμμης στην Κέρκυρα.

Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση ΠΟΑΣΥ – ΠΟΑΞΙΑ

Σε συνέχεια της ενημερωτικής μας επιστολής προς τη νέα Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Αριστείδη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ, με αντικείμενο τις συνεχιζόμενες μετακινήσεις αστυνομικών δυνάμεων υπό ανθυγιεινές και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, για την αστυνόμευση της περιοχής στο Χ.Υ.Τ.Υ. Λευκίμμης, σήμερα 25-09-18, επισκεφθήκαμε τον κ. Αρχηγό και τον ενημερώσαμε εκτενώς για την επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε στην Κέρκυρα και τις επαφές που είχαμε με τοπικές αρχές και φορείς, στις 12-09-2018.

Οι Ομοσπονδίες μας, επανέλαβαν στον κ. Αρχηγό ότι η Ελληνική Αστυνομία εμπλέκεται στην επίλυση θεμάτων που αφορούν ανεπάρκειες και ολιγωρίες άλλων φορέων της Πολιτείας, με αποτέλεσμα να έχει διαμορφωθεί ένα άκρως επικίνδυνο και ανθυγιεινό περιβάλλον εργασίας για τους αστυνομικούς που απασχολούνται κατά δεκάδες καθημερινά σε αλλότρια καθήκοντα και μάλιστα με ευθύνη της Ηγεσίας, αφού εντέλει, πέραν της καταπόνησης του αστυνομικού προσωπικού, προσυπογράφει και την κατασπατάληση πόρων του ελληνικού δημοσίου. Για τους λόγους αυτούς, ζητήσαμε την επανεξέταση της στάσης της Ελληνικής Αστυνομίας και την άμεση απόσυρση του όγκου των αστυνομικών δυνάμεων από την περιοχή. Παράλληλα, δε, τον ενημερώσαμε ότι οι τοπικές Ενώσεις μας, έχουν ήδη εξουσιοδοτηθεί να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας.

Από την πλευρά του, ο κ. Αρχηγός απάντησε ότι γνωρίζει το εύρος του προβλήματος και ότι θα δώσει άμεσα εντολή στους προϊσταμένους των Υπηρεσιών που εμπλέκονται στην αστυνόμευση της περιοχής, να τηρούνται αφενός τα προβλεπόμενα για τις συνθήκες υγιεινής αφετέρου δε για το χρόνο εργασίας όσων εκτελούν υπηρεσία στην περιοχή της Λευκίμμης, ενώ απώτερος στόχος της διοίκησης θα είναι η απόσυρση των δυνάμεων από την προαναφερόμενη περιοχή.

Τέλος, δηλώσαμε ότι θα παρακολουθήσουμε την υλοποίηση των εντολών του και αν διαπιστωθεί ότι δεν υπάρξουν απτά αποτελέσματα άμεσα, θα προβούμε σε άμεσες αντιδράσεις στο χώρο πλέον εργασίας των συναδέλφων μας, με κινητοποίηση ακόμα και αποκλεισμό του Χ.Υ.Τ.Υ.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΑΣΥ
Ο πρόεδρος, Γρηγόριος Γερακαράκος
Ο γ. γραμματέας, Γεώργιος Παπατσίμπας
Για την ΠΟΑΞΙΑ
Ο πρόεδρος, Ιώαννης Κατσιαμάκας
Ο γ. γραμματέας, Ανδρέας Βέλλιος

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.