ΠΟΑΣΥ: Να γίνει έγκαιρα η ενίσχυση ενόψει της τουριστικής περιόδου

0

Επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. από την ΠΟΑΣΥ, με την οποία ζητείται η λήψη μέριμνας «για την επαρκή στελέχωση των αρμοδίων υπηρεσιών και γενικά την υπάρχουσα αστυνομική δύναμη σε τουριστικές περιοχές».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης

Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Αρχηγέ,

Σκοπός και διαρκής επιδίωξη του συνδικαλιστικού μας κινήματος αποτελεί η έγκαιρη παρέμβασή μας για την αποφυγή προβλημάτων ή δυσμενών καταστάσεων εις βάρος του αστυνομικού προσωπικού, το οποίο εκφράζουμε και εκπροσωπούμε.

Στο πλαίσιο αυτό και ενόψει της διαφαινόμενης, από 14 Μαΐου 2021, χαλάρωσης των περιοριστικών υγειονομικών μέτρων κατά την επικείμενη τουριστική περίοδο, οφείλουμε να σας μεταφέρουμε την ανησυχία που μας διακατέχει όσον αφορά την επαρκή στελέχωση των αρμοδίων υπηρεσιών και γενικά την υπάρχουσα αστυνομική δύναμη σε τουριστικές περιοχές, οι οποίες θα δεχθούν τον κύριο όγκο των αναμενόμενων τουριστών, καθώς επίσης και για την προστασία του αστυνομικού προσωπικού από τυχόν εισαγόμενα κρούσματα στις πύλες εισόδου – εξόδου.

Επειδή στο παρελθόν η υποστελέχωση των υπηρεσιών δεν είχε εγκαίρως αντιμετωπιστεί και είχαν υπάρξει πολλά προβλήματα και εύλογες διαμαρτυρίες, παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη σας το ενδιαφέρον μας για την ενίσχυσή τους με το απαιτούμενο αστυνομικό προσωπικό και βεβαίως με τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΑΣΥ
Ο πρόεδρος, Γρηγόριος Γερακαράκος
Ο γ. γραμματέας, Γεώργιος Παπατσίμπας

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.