ΠΟΑΣΥ: Μην μπλέκετε την Αστυνομία στις συμπληγάδες της πολιτικής

0

Μήνυμα προς την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στέλνει η ΠΟΑΣΥ, στον απόηχο των βίαιων επιθέσεων «διαδηλωτών» εναντίον αστυνομικών δυνάμεων.

«Δηλώνουμε παρών στον διαρκή μας αγώνα για την προστασία κάθε αστυνομικού που με ευθύνη της πολιτείας εκτίθεται σε κάθε είδους απειλές και κινδύνους», αναφέρει μεταξύ άλλων η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Οι απαράδεκτες βίαιες επιθέσεις «διαδηλωτών» εναντίον αστυνομικών, επαναφέρουν στο προσκήνιο το διαχρονικό μας αίτημα για την ουσιαστική ενίσχυση τους με κάθε αναγκαίο μέσο που θα τους επιτρέπει να εκπληρώνουν την αποστολή τους, χωρίς να γίνονται «στόχοι» ή αντικείμενο πολιτικών αντιπαραθέσεων, που δεν τιμούν σε τελική ανάλυση κανέναν.

Η νέα Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας οφείλουν να μην συγκαλύπτουν αλλά αντιθέτως να ενημερώνουν και να πράττουν τα δέοντα, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι εφαρμόζουν μια νέα πολιτική θωράκισης του αστυνομικού θεσμού και του κύρους αυτού, στη χώρα μας. Ιδίως όταν διάφορες «πολιτικές εκδηλώσεις» έρχονται να τροφοδοτήσουν εντάσεις, τοποθετώντας εκ του ασφαλούς στις συμπληγάδες της πολιτικής την Ελληνική Αστυνομία.

Ως Ομοσπονδία στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους μας που λοιδορούνται και προπηλακίζονται δήθεν στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης. Ο εργαζόμενος, όταν διαδηλώνει, δεν επιτίθεται σε εργαζόμενο, Ο αστυνομικός, πολλές φορές, βρίσκεται με τους διαδηλωτές στο ίδιο μετερίζι του αγώνα. Όσοι, επομένως, προσπαθούν με επικίνδυνες πρακτικές και επικοινωνιακά τρικ να δημιουργήσουν εντυπώσεις, πέραν των ποινικών αδικημάτων, διαπράττουν το ολέθριο λάθος του αποπροσανατολισμού και της μετατόπισης ευθυνών σε άλλα πεδία. Γι’ αυτό καλούμε το ΠΑΜΕ να καταδικάσει πράξεις βίας κατά των εργαζόμενων αστυνομικών και να απομονώσει τους θιασώτες της βίας!

Από την πλευρά μας, δηλώνουμε παρών στον διαρκή μας αγώνα για την προστασία κάθε αστυνομικού που με ευθύνη της πολιτείας εκτίθεται σε κάθε είδους απειλές και κινδύνους.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Ο πρόεδρος, Γρηγόριος Γερακαράκος
Ο γ. γραμματέας, Γεώργιος Παπατσίμπας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένωση Αστυνομικών Αθηνών: Δεν θέλουμε τον αστυνομικό «αποδιοπομπαίο τράγο» ή «σάκο του μποξ»

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.