ΠΟΑΣΥ: Επέκταση νομοθετικών ευεργετικών διατάξεων για πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη

0

Επιστολή προς την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, με θέμα «Επέκταση νομοθετικών ευεργετικών διατάξεων για πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη», απέστειλε το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Αναλυτικά η επιστολή της ΠΟΑΣΥ

Κυρία Υπουργέ,

Η Ομοσπονδία μας επανέρχεται στο υπ’ αρίθμ. 302/2/61-α από 15/2/2019 έγγραφό μας, με την επισήμανση της αναγκαιότητας και της επίσπευσης, επίλυσης του ανωτέρω θέματος που απασχολεί έντονα το συνδικαλιστικό μας κίνημα.

Είναι απορίας άξιον ένα εύλογο και συνάμα δίκαιο αίτημά μας, να κωλυσιεργεί στις καλένδες της γραφειοκρατικής και αναβλητικής αντίληψης, που διακατέχει τη δημόσια διοίκηση και εν προκειμένω το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Θα πρέπει να αντιληφθείτε ότι ζητήματα που άπτονται της υγείας του αστυνομικού προσωπικού και των μελών των οικογενειών του, είναι πρωταρχικής και ζωτικής σημασίας και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπίζονται. Ο παράγοντας άνθρωπος και η αξιοπρέπειά του υπερισχύουν κάθε διάταξης και κάθε ερμηνείας, που δυνητικά στην παρούσα περίπτωση κατατάσσουν το αστυνομικό προσωπικό σε κατηγορίες και διακρίσεις, έναντι των εργαζομένων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Δυστυχώς αδυνατούμε να αντιληφθούμε ποιοι λόγοι επιβάλλουν μία τέτοια διάκριση και ομοίως ποιοι λόγοι καθυστερούν την όποια θετική έκβαση του ζητήματος.

Ευελπιστούμε ότι έχετε έστω και την ύστατη αυτή στιγμή προχωρήσει σε όλες τις προβλεπόμενες θεσμικές ενέργειες, ώστε να παύσει μία ακόμη κατάφορη αδικία που συντελείται εις βάρος μας, με την προσδοκία ότι στα πλαίσια της αλληλεγγύης, της στήριξης αλλά και του αλτρουισμού που σας διακατέχει πως το αίτημά μας θα ενσωματωθεί σε επικείμενο Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Ο πρόεδρος, Γρηγόριος Γερακαράκος
Ο γ. γραμματέας, Γεώργιος Παπατσίμπας

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.