ΠΟΑΣΥ: Άρση της Απόφασης του Υπουργού για αναστολή χορήγησης αδειών

0

Συνάντηση με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη, είχε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος, για την ανάγκη άρσης της υπουργικής απόφασης για αναστολή χορήγησης αδειών στους αστυνομικούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Σας γνωρίζουμε ότι, ανταποκρινόμενοι σε αιτήματα συναδέλφων μας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, συναντήθηκε σήμερα με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, προκειμένου να τον ενημερώσει για την αναγκαιότητα άρσης της απόφασης του κ. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, περί αναστολής χορήγησης αδειών, στο πλαίσιο των εκτάκτων μέτρων που λαμβάνονταν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Με την προσαρμογή των μέτρων στη νέα φάση διαχείρισης των κινδύνων του κορωνοϊού covid-19, τονίστηκε στον κ. Αρχηγό ότι επιβάλλεται και η εκ μέρους της Ηγεσίας αναθεώρηση της διαδικασίας χορήγησης αδειών στο αστυνομικό προσωπικό, ώστε να μπει σταδιακά και η Ελληνική Αστυνομία στην αναμενόμενη κανονικότητα. Το αίτημά μας, αμέσως μετά, μεταφέρθηκε και στον ίδιο τον Διευθυντή του Γραφείου του κ. Υπουργού, οπότε και μας δόθηκε η διαβεβαίωση ότι από την προσεχή Δευτέρα, 4 Μαΐου 2020, θα εξεταστεί η άμεση ομαλοποίηση του καθεστώτος αδειών, με την έκδοση σχετικής απόφασης.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι τα προβλήματα παραμένουν και η κατάσταση εξακολουθεί να είναι δύσκολη, είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση και παρεμβαίνουμε όπου απαιτείται, άμεσα, ώστε να μην επιβαρύνεται άσκοπα και αδικαιολόγητα το αστυνομικό προσωπικό.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΑΣΥ
Ο πρόεδρος, Γρηγόριος Γερακαράκος
Ο γ. γραμματέας, Γεώργιος Παπατσίμπας

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.