ΠΟΑΣΥ: Απομένει μόνο η υπογραφή του ΥΠΟΙΚ για να λυθεί το θέμα των Μ.Μ.Μ.

0

Ανακοίνωση – ενημέρωση για την Κοινή Υπουργική Απόφαση, που αφορά τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς από τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων. Όπως επισημαίνει η ΠΟΑΣΥ, «απομένει η υπογραφή του υπουργού Οικονομικών, προκειμένου να λάβει τέλος μία εκκρεμότητα που πέραν του ότι εκθέτει ανεπανόρθωτα την Κυβέρνηση, δυσχεραίνει και την άσκηση του αστυνομικού έργου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων της Ομοσπονδίας και Πρωτοβαθμίων Ενώσεων για την επίλυση της χρονίζουσας εκκρεμότητας, αναφορικά με τη δωρεάν μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, έχουν κατατεθεί Ερωτήσεις – Επίκαιρες ερωτήσεις προς τα αρμόδια υπουργεία, στο πλαίσιο Κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Όπως προκύπτει από τις απαντήσεις που δίδονται, «έχει συνταχθεί σχέδιο κοινής απόφασης με θέμα «Κάρτες μετακίνησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς του ένστολου προσωπικού του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη», σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 86 του ν. 4530/2018, το οποίο ήδη έχει υπογραφεί από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη, την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κυρία Όλγα Γεροβασίλη και έχει αποσταλεί για συνυπογραφή στον Υπουργό Οικονομικών».

Να σημειωθεί ότι από την απάντηση που δίνει εξάλλου, ο οργανισμός Συγκοινωνίες Αθηνών, με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, «ο ΟΑΣΑ αναλαμβάνει να παρέχει ελεύθερη μετακίνηση στο ένστολο προσωπικό του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για την εκτέλεση της υπηρεσίας του και η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει σε αντάλλαγμα, να διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό για την παροχή υπηρεσιών φύλαξης χώρων πραγματοποίησης συγκοινωνιακού έργου των φορέων ΣΤΑΣΥ ΑΕ και ΟΣΥ ΑΕ. Ενδεικτικά αναφέρονται η φύλαξη σταθμών της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, η ασφάλεια ιδιαίτερων σημείων του συγκοινωνιακού δικτύου, η αστυνόμευση λεωφορειολωρίδων και η υποστήριξη της λειτουργίας των γερανοφόρων οχημάτων του ΟΑΣΑ».

Κατόπιν των ανωτέρω, η Ομοσπονδία τελεί εν αναμονή και της υπογραφής της σχετικής απόφασης από τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών, προκειμένου να λάβει τέλος μια εκκρεμότητα που πέραν του ότι εκθέτει ανεπανόρθωτα την Κυβέρνηση, δυσχεραίνει και την άσκηση του αστυνομικού έργου, καθώς όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένως τα ανακύπτοντα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με άλλο τρόπο.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Ο πρόεδρος, Γρηγόριος Γερακαράκος
Ο γ.γραμματέας, Γεώργιος Παπατσίμπας

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.