Πληροφορίες του katechaki.gr για το τι συνέβη στο Α.Τ. Ομονοίας με τον Κώστα Βαξεβάνη

0

Μία διαφορετική εκδοχή για τα όσα διημείφθησαν στο το βράδυ της Τρίτης 16 Ιανουαρίου στο Α.Τ. Ομονοίας, με πρωταγωνιστή τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη και δύο αστυνομικούς που εκτελούσαν χρέη Αξιωματικών Υπηρεσίας, μετέφεραν στο katechaki.gr έγκυρες πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περί τις 20:00 το βράδυ έφτασε στο Αστυνομικό Τμήμα ο κ. Βαξεβάνης και στην είσοδο του Τμήματος ο σκοπός του απευθύνθηκε: «Παρακαλώ κύριε…», με τον εκδότη –ο οποίος συνοδεύονταν από αστυνομικό με πολιτική περιβολή- με τον δημοσιογράφο να μην απαντά καν. Άμεσα μπήκε στο γραφείο του Αξιωματικού Υπηρεσίας, όπου εκτελούσαν υπηρεσία οι 2 Αστυνομικοί, ο Αξιωματικός Υπηρεσίας και ο Βοηθός Αξιωματικού Υπηρεσίας και πέταξε –σύμφωνα με τη μαρτυρία- τρία έγγραφα πάνω στο γραφείο λέγοντας: «Κάνε το γνήσιο υπογραφής».

Ο βοηθός Αξιωματικός Υπηρεσίας πήρε στα χέρια του το ένα από τα τρία έγγραφα και ο Κώστας Βαξεβάνης φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να του είπε: «Δεν έχεις δικαίωμα να διαβάσεις τα στοιχεία και το περιεχόμενο του εγγράφου μου. Είσαι εδώ μόνο για να μου βάλεις τη σφραγίδα», αρπάζοντας το έγγραγο που είχε στα χέρια του ο αστυνομικός και παίρνοντας τα άλλα δύο που ήταν πάνω στο γραφείο. «Είμαι δημοσιογράφος και ξέρω πως γίνεται το γνήσιο υπογραφής. Ξέρω τι είστε εσείς. Είστε ήδη πολύ αμαρτωλό Τμήμα», φέρεται να είπε ο δημοσιογράφος την ώρα που οι αστυνομικοί επιχειρούσαν να του εξηγήσουν τη διαδικασία για το γνήσιο υπογραφής.

Κάπου εκεί ξεκίνησε η… σύζητηση για την υποβολή «μήνυσης για παράβαση καθήκοντος», με τις ίδιες πηγές να μεταφέρουν στο katechaki.gr ότι ο κ. Βαξεβάνης έβγαλε το κινητό του τηλέφωνο και κάλεσε τον δικηγόρο του, λέγοντας «Έλα αύριο να τους κάνεις μήνυση για παράβαση καθήκοντος» και αποχωρόντας από το γραφείο.

Το απόγευμα της επόμενης ημέρας, αξιωματικός της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. κάλεσε τους δύο αστυνομικούς να προσέλθουν στη Διεύθυνση για να υποβάλουν αναφορά για το συμβάν, χωρίς να τους ενημερώσει ότι έχει υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά εις βάρος τους. Όντως οι αστυνομικοί μετέβησαν στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων όπου για περισσότερες από δύο ώρες περιγράφανε προφορικά το περιστατικό, χωρίς να γνωρίζουν ότι έχει υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά εις βάρος τους. Τελικά, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης τους ανακοινώθηκε προφορικά ότι κρατούνται και ότι θα ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία λόγω μηνυτήριας αναφοράς που είχε υποβληθεί από το πρωί εις βάρος τους για παράβαση καθήκοντος από τον Κώστα Βαξεβάνη.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως μόνο όταν προσήλθε αργότερα ο δικηγόρος των δύο αστυνομικών τους γνωστοποιήθηκε εγγράφως το κατηγορητήριο. Τελικά, το πρωί της Πέμπτης προσήχθησαν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων όπου διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση από τον κ. Εισαγγελέα και αφέθησαν ελεύθεροι.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.