Πειραιάς: Διακινούσαν προϊόντα και παράγωγα κάνναβης μέσω ιστοσελίδας

0

Στη σύλληψη μιας 34χρονης κι ενός 38χρονου, για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και επικίνδυνων σκευασμάτων για τη δημόσια υγεία, προχώρησαν χθες το μεσημέρι στο λιμάνι του Πειραιά στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, μετά από πολύμηνη έρευνα των λιμενικών στο Διαδίκτυο, διαπιστώθηκε η λειτουργία ιστοσελίδας μέσω της οποίας εταιρεία με ψευδή διεύθυνση και νόμιμο εκπρόσωπο πωλούσε σε τρίτους, μέσω ταχυμεταφορικών εταιρειών, προϊόντα κάνναβης και παράγωγά της.

Τα είδη αυτά παρουσιάζονταν ως νομότυπα προϊόντα κλωστικής ή φαρμακευτικής κάνναβης που προορίζονταν για καπνική χρήση ή ως εισπνεόμενα ή ως φαγώσιμα είδη ή ως φαρμακευτικά σκευάσματα, χωρίς καμία ενημέρωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων και του Γενικού Χημείου του Κράτους, αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο της έρευνας, βρέθηκαν δείγματα κάνναβης, εκτός επιτρεπόμενων ορίων (τετραϋδροκανναβινόλης-THC), που παραπέμπουν σε εξαρτησιογόνο δράση και σχέση, επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, χωρίς σχετικές αδειοδοτήσεις και αναγραφές στην ελληνική γλώσσα ως προς τη σύνθεση, την προέλευση, τον τρόπο και την επιτρεπόμενη ηλικία για χρήση.

Σε προκαθορισμένη συνάντηση, πρωινές ώρες χθες, στο λιμάνι του Πειραιά, με στέλεχος της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης, που εμφανίστηκε ως πελάτης, συνελήφθη η 34χρονη, από μικτό κλιμάκιο λιμενικών.

Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Είκοσι τεμάχια με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, συνολικού καθαρού βάρους 40 γραμμαρίων.
Επτά τεμάχια με «βραχάκι» πράσινου χρώματος επεξεργασμένης κάνναβης, συνολικού καθαρού βάρους επτά γραμμαρίων.
Τρία τεμάχια με πάστα κατεργασμένης κάνναβης, συνολικού καθαρού βάρους τριών γραμμαρίων.
Ένα μπουκάλι κανναβοσπορέλαιο 250 ml.
Τρία φιαλίδια και δύο μπουκάλια με έλαιο και υγρό κάνναβης, καθώς και άλλα σχετικά αντικείμενα.
Στη συνέχεια, συνελήφθη από κλιμάκιο λιμενικών και ο 38χρονος, σε δεξαμενόπλοιο. Στην καμπίνα του βρέθηκε και κατασχέθηκε κουτί με σκευάσματα κάνναβης, μικτού βάρους 49,6 γραμμαρίων.

Σε έρευνα στο σπίτι του στη Σαλαμίνα, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ9, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πλαστικές συσκευασίες με 643,5 γραμμάρια με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης
Δύο τεμάχια με «τρίμμα» ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους 68 γραμμαρίων.
Ένα τεμάχιο με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, μεικτού βάρους 23,3 γραμμαρίων.
Είκοσι πέντε τεμάχια με «βραχάκι» κατεργασμένης κάνναβης, συνολικού βάρους 25 γραμμαρίων.
Είκοσι τρία τεμάχια με πάστα κατεργασμένης κάνναβης, συνολικού βάρους 23 γραμμαρίων.
Φιαλίδια με λάδι κάνναβης, λοιπά συναφή προϊόντα κάνναβης και άλλα σχετικά αντικείμενα.
Από την Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ποσότητες αυτές των ναρκωτικών ουσιών, ενώ ενημερώθηκαν ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) και ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Πηγή: naftemporiki.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.