Με παροπλισμένες… μοτοσυκλέτες ο νέος σχεδιασμός για του Φιλοπάππου

Σύμφωνα με τη διαταγή, ζητείται η επαναδραστηριοποίηση των μοτοσικλετών Suzuki DR 200 κυβικών, οι οποίες βρίσκονται διάσπαρτες και στην πλειοψηφία τους παροπλισμένες σε αστυνομικά τμήματα και υπηρεσίες

0

Διαταγή αξιοποίησης παροπλισμένων εδώ και χρόνια μοτοσυκλετών από την Άμεση Δράση προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στο πλαίσιο του νέου σχεδιασμού αστυνόμευσης στου Φιλοπάππου, στάλθηκε χθες το απόγευμα από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αναδημοσίευση από newpost.gr, του Μιχάλη Τεζάρη

Είχε προηγηθεί η επίσκεψη του αρχηγού του σώματος, αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, στο σημείο που δολοφονήθηκε ο 25χρονος φοιτητής που έπεσε στο κενό κατά την διάρκεια ληστρικής επίθεσης.

Σύμφωνα με τη διαταγή, ζητείται η επαναδραστηριοποίηση των μοτοσικλετών Suzuki DR 200 κυβικών, οι οποίες βρίσκονται διάσπαρτες και στην πλειοψηφία τους παροπλισμένες σε αστυνομικά τμήματα και υπηρεσίες. Οι μοτοσυκλέτες αυτές θα στελεχωθούν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι θα περιπολούν στο λόφο του Φιλοπάππου.

Το σχέδιο αυτό όσο… φιλόδοξο και αν φαίνεται αντιμετωπίζει κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες. Κατ’αρχάς τα οχήματα χρειάζονται στο μεγαλύτερο μέρος τους επανακατασκευή και σέρβις, οπότε είναι αναγκαία η εκταμίευση ποσού. Πέραν τούτου, οι μοτοσικλέτες θα πρέπει να στελεχωθούν από αστυνομικούς και είναι ζήτημα αν θα μπορέσει να βρεθεί ικανός αριθμός ατόμων. Επίσης, το σοβαρότερο ζήτημα, έχει να κάνει με το κατά πόσο μπορούν να αξιοποιηθούν στον επιχειρησιακό σχεδιασμό οι μοτοσικλέτες αυτές καθώς είναι μικρού κυβισμού και θα είναι δύσχρηστη η κίνηση τους σε χωμάτινο έδαφος όταν σε αυτές θα επιβαίνουν δύο αστυνομικοί, οπότε θα γίνεται δύσκολη και η καταδίωξη ληστών στο σημείο. Επίσης στο νέο σχεδιασμό αναμένονται επιχειρήσεις, “σκούπα”, καθώς και αύξηση της εντολής παρουσίας στο σημείο.

Εκ του αποτελέσματος, ο προηγούμενος επιχειρησιακός σχεδιασμός που εκπονήθηκε από τον απόντα, λόγω θερινής άδειας, γενικό αστυνομικό διευθυντή της ΓΑΔΑ, κρίνεται αποτυχημένος.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.