«Παρέμβαση» του «Ρουβίκωνα» στα κεντρικά γραφεία των Public (photo)

0

Νέα «παρέμβαση», στα κεντρικά γραφεία της αλυσίδας καταστημάτων «Public», πραγματοποίησαν μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ομάδα περίπου δέκα ατόμων εισήλθε στο κτίριο, επί της οδού Ερμού 25 στην Κηφισιά, πέταξε τρικάκια και φώναξε συνθήματα κατά της εταιρείας Public και υπέρ των εργαζομένων. Η είδηση έγινε γνωστή μετά από ανάρτηση στην ιστοσελίδα της αναρχικής ομάδας. Όπως σημειώνουν σε κείμενο τους τα μέλη του «Ρουβίκωνα» η ενέργεια αύτη έγινε ως αντίδραση στις απολύσεις που προχώρησε η γνωστή αλυσίδα ηλεκτρονικών ειδών, ενώ κάνουν λόγο και για «αντεργατική συμπεριφορά, μεγαλύτερη καταπίεση των εργαζομένων με εξαντλητικά ωράρια, μείωση ή και απαγόρευση διαλειμμάτων και υπεραυξημένο φόρτο εργασίας».

«Στις απαιτήσεις των εργαζομένων για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, καλύτερη αμοιβή, παροχή επιδομάτων και σύναψη συλλογικής σύμβασης εργασίας η εργοδοσία της Retail World A.E απαντά με απολύσεις, ελαστικά ωράρια και με το επιχείρημα “Δεν υπάρχουν λεφτά”! Ωστόσο τα επίσημα στοιχεία μας δείχνουν ότι τα κέρδη της εταιρείας το 2018 ήταν 9,1 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή σχεδόν τριπλάσια από τα αντίστοιχα του 2017 που ήταν 3,4 εκατομμύρια», αναφέρει ο «Ρουβίκωνας».

Από την ΕΛ.ΑΣ. δεν έχουν μέχρι στιγμής αναφερθεί συλλήψεις ή προσαγωγές υπόπτων.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.