Παρέμβαση του προέδρου της ΠΟΣΥΦΥ για τις κρατήσεις του νέου μισθολογίου

0

Παρέμβαση για το ζήτημα του νέου μισθολογίου, με τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας να βλέπουν για πολλοστή φορά κουτσουρεμένο τον μισθό τους, έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του προέδρου της ΠΟΣΥΦΥ

«Εύλογη απορία όλων των συναδέλφων της κατηγορίας μας, εφόσον η προσωπική διαφορά καλύπτει την “χασούρα” από το νέο μισθολόγιο, γιατί έχουμε μείωση στο εισόδημά μας;

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως έχουν αναπροσαρμοστεί και οι κρατήσεις των ταμείων με πρόσφατο νόμο ώστε η εφαρμογή του μισθολογίου να εναρμονιστεί με τις νέες κρατήσεις. Το κακό όμως είναι πως τα Ταμεία “τσιμπήσανε” όλα προς τα πάνω τις κρατήσεις! Με πρωτοπόρο το ΤΕΑΠΑΣΑ. Ακόμη και με τα νέα ποσοστά που κάποιοι τα πολυδιαφημίζουν, οι κρατήσεις είναι αρκετά έως πολύ μεγάλες.

Δεν νοείται η κράτηση για ένα Ταμείο να υπερβαίνει την μηνιαία κράτηση για σύνταξη. Ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία, να αυξηθούν οι κρατήσεις, την ώρα που ο μισθός μας μειώνεται. Η αιτιολογία “…μα θα πάρετε περισσότερο εφάπαξ…” δεν μας καλύπτει κύριοι, όταν το εισόδημά μας για να τα φέρουμε βόλτα σήμερα συρρικνώνεται.

Αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά τι συμβαίνει και η ΠΟΣΥΦΥ ανοχή σε τέτοιες πρακτικές δεν θα προσφέρει».

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.