Παραιτήθηκε ο Τόσκας – Στον Σκουρλέτη οι αρμοδιότητες

0

Δέκτη έκανε πριν από λίγη ώρα ο Αλέξης Τσίπρας την παραίτηση του Νίκου Τόσκα από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού για την Προστασία του Πολίτη, την οποία είχε υποβάλλει, κατ’ ισχυρισμό του, και την πρώτη στιγμή την εθνικής τραγωδίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ο κ. Τόσκας, με δεδομένο ότι έχει παρέλθει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επανήλθε στην παραίτηση που είχε καταθέσει την προηγούμενη εβδομάδα και ο πρωθυπουργός την έκανε δεκτή και τον ευχαρίστησε για την συνεργασία όλων των τελευταίων χρόνων.

«Η γενναιότητα ενός στρατηγού δεν μετριέται μόνο την ώρα της μάχης αλλά και την ώρα του απολογισμού» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι αρμοδιότητες Προστασίας του Πολίτη περνούν στον Υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr, επόμενη παραίτηση σχετικά με τις φονικές πυρκαγιές αναμένεται να είναι εκείνη του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη. 

«Οφείλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλε όλο αυτό το χρονικό διάστημα κατά το οποίο μου ανέθεσε κυβερνητικά καθήκοντα» δήλωσε από την πλευρά του ο Νίκος Τόσκας. «Η φυσική καταστροφή και οι απώλειες τόσων συνανθρώπων μας στο Μάτι ξεπερνάει τη βούλησή μου να συνεχίσω, κάτι το οποίο είχα δηλώσει και δημοσίως από την πρώτη στιγμή», υπογραμμίζει.

Πηγή: Insider.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.