Παπακώστα για την 92χρονη: Νόμιμο το πρόστιμο, αλλά θα το πληρώσουμε εμείς

0

Την πλήρη κάλυψη της στους αστυνομικούς, που συνέλαβαν την 92χρονη γιαγιά για πού πωλούσε τερλίκια για να ζήσει, ενώ της επέβαλαν και πρόστιμο 200 ευρώ, έδωσε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα.

Μιλώντας στον τ/σ ΣΚΑΙ και ερωτηθείσα σχετικά με το πρόστιμο, η κα. Παπακώστα ανέφερε ότι τα 200 ευρώ θα τα πληρώσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «διότι το κράτος επέβαλε το πρόστιμο κατά νόμο».

Κληθείσα να σχολιάσει το γεγονός ότι η ηλικιωμένη γυναίκα έμεινε πολλές ώρες στο τμήμα, προτού τελικά της επιτραπεί να αποχωρήσει, και ότι της επιβλήθηκε πρόστιμο 200 ευρώ, η κυρία Παπακώστα ανέφερε ότι το περιστατικό ελέγχθηκε και ότι «ως προς τη συμπεριφορά των αστυνομικών απέναντι στην ηλικιωμένη, αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δεν ισχύουν καθόλου».

«Ρώτησα εγώ εδώ τους αρμοδίους και μου είπαν πώς ακριβώς συνέβη. Από εκεί και πέρα, για να μην είμαστε υποκριτές, θα πρέπει τα πολιτικά κόμματα να αποφασίσουμε αν από μια ηλικία και πάνω θέλουμε να απαλλάσσονται οι πολίτες από την ευθύνη που ο νόμος σήμερα ορίζει. Εδώ είναι η Βουλή, αύριο να νομοθετήσουμε διαφορετικά», συμπλήρωσε επί τους θέματος η υφυπουργός.

Τέλος, τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση «η αστυνομία δεν πρέπει να στοχοποιείται και να πυροβολείται γιατί εφάρμοσε τον νόμο, καλό ή κακό».

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.