Παπακώστα: «Χαμηλοί τόνοι, αλλά και απαντήσεις από την αλβανική πλευρά» (ηχητικό)

0

Συνέντευξη στον ρ/σ News247 παραχώρησε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, αναφερόμενη μεταξύ άλλων στο θέμα του θανάτου του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, από πυρά της αλβανικής αστυνομίας.

Για τον θάνατο του ομογενή στις Βουλιαράτες από τα πυρά της αλβανικής αστυνομίας, η Υφυπουργός δήλωσε ότι ο «Έλληνας πρωθυπουργός δεν θα έκανε σχόλιο σαν αυτό του Έντι Ράμα» και πρόσθεσε: «Ορθώς το ΥΠΕΞ ζητά να διαλευκανθεί η υπόθεση. Ήμουν εξαιρετικά ανήσυχη για τις εξελίξεις στην περιοχή, για το υφέρπον κύμα εθνικισμού, πρέπει να εντείνουμε ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες για σταθερότητα και ασφάλεια στην περιοχή.

Να μη δημιουργηθεί ορυμαγδός αντιπαραθέσεων στο εσωτερικό γιατί αυτό θα ενισχύσει τα άκρα. Πρέπει να δοθούν απαντήσεις από την αλβανική πλευρά και να πέσουν οι τόνοι. Η Ελλάδα δεν αφήνει τέτοια θέματα αδιερεύνητα. Μπορεί να μας υπερβούν οι εξελίξεις αν δεν προσέξουμε. Χτυπάω καμπάνα, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, ας αφήσουμε στην άκρη τις πολιτικές αντιπαραθέσεις ειδικά όταν πρόκειται για εθνικά θέματα».

Τέλος, για τη σχέση με τα Πανεπιστήμια, η υφυπουργός διευκρίνισε ότι «το υπουργείο Παιδείας έχει τον πρώτο λόγο. Δεν υπάρχει άβατο και θα κάνουμε το καθήκον μας, όμως δεν θα λύσουμε εμείς ζητήματα ευαίσθητα όπως είναι ο τρόπος που λειτουργούν οι ακαδημαϊκοί. Δεν ισχύει ότι δεν παρεμβαίνει η αστυνομία όταν καλείται, ανταποκρινόμαστε όταν μας ζητείται».

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.