Παναγιώτης Κυριακάκος: Η Άμεση Δράση κάνει δυναμική επανεκκίνηση

0

Τα εύσημα στην διοίκηση της Άμεσης Δράσης, για την προσπάθεια που καταβάλει τους τελευταίους μήνες, δίνει με ανάρτηση του στο Facebook ο Παναγιώτης Κυριακάκος, εκ των αντιπροέδρων της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

Η ανάρτηση του Παναγιώτη Κυριακάκου

Μια δυναμική επανεκκίνηση της Άμεσης Δράσης επιχειρείται τους τελευταίους μήνες. Διανύοντας μια παρατεταμένη περίοδο στην οποία κυριολεκτικά η υπηρεσία έφτασε στα πρόθυρα της διάλυσης, αφού τα τελευταία τέσσερα χρόνια απώλεσε πάνω απ’ το 40% σχεδόν της δύναμή της σε ανθρώπινο δυναμικό καθώς επίσης και πλήρως απαξιώθηκε σε ότι αφορούσε το ρόλο και την αποστολή της.

Μια αποστολή πολύ συγκεκριμένη και ξεκάθαρη που είναι η πάταξη της εγκληματικότητας και εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στον πολίτη. Αντ’ αυτού η Άμεση Δράση είχε μετατραπεί σε υπηρεσία μέτρων τάξης και μεταγωγών. Ακινητοποιημένα οχήματα και μηχανές από βλάβες που χρόνιζαν στους κατά τόπους όρχους της ΕΛ.ΑΣ., τεράστιος αριθμός οφειλομένων ημερήσιων αναπαύσεων στο προσωπικό, το οποίο αποκαμωμένο απ’ την υπερεργασία δεν είχε διάθεση ούτε για τ’ αυτονόητα.

Σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια ανάκαμψης της υπηρεσίας διαδραμάτισε και διαδραματίζει η σημερινή διοίκηση της Α.Δ. η οποία απ’ την αρχή έδειξε τεράστια διάθεση να ασχοληθεί με τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα της υπηρεσίας και να δώσει ουσιαστικές λύσεις. Μία διοίκηση με ανοιχτά τα αυτιά και τις πόρτες της για όλο το προσωπικό. Μοίρασε με δικαιοσύνη τα βάρη και έθεσε σε προτεραιότητα την ανάπαυση του εργαζόμενου προσωπικού. Κινήθηκε και κινείται με μεθοδικότητα για την ενίσχυση της υπηρεσίας με ανθρώπινο δυναμικό, καθώς επίσης και την πλήρη κατάργηση των μέτρων τάξης.

Σίγουρα δεν διορθώθηκαν όλα μονομιάς. Σίγουρα υπάρχουν μικρά και μεγάλα που χρήζουν βελτίωσης. Το σύστημα επικοινωνίας εξακολουθεί να είναι ένα απ’ τα σημαντικά. Η ανανέωση του γηρασμένου στόλου οχημάτων και δικύκλων επίσης. Όμως κάποια πράγματα που έγιναν θέτουν γερές βάσεις προς το καλύτερο. Και μπορεί για κάποιους όλα αυτά να είναι τα αυτονόητα για μια διοίκηση, όπως έχω ξαναπεί όμως και στο παρελθόν τα αυτονόητα πολλές φορές δεν είναι και δεδομένα.

Επίσης ο ρόλος του συνδικαλιστή δεν είναι μόνον να καταγγέλλει και να επικρίνει τα κακώς κείμενα της διοίκησης, αλλά να αναδεικνύει και τα καλώς κείμενα ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της προσπάθειας για καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων μας και προόδου των υπηρεσιών.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.