Π. Χαρέλας: «Μετανάστες» και Τούρκοι προσπάθησαν τα ξημερώματα να μας… πιάσουν στον ύπνο

0

Μετά από κάποια βράδια ηρεμίας στον Έβρο, γύρω στις 03:00 τα ξημερώματα και για σχεδόν δύο ώρες ομάδες μεταναστών σε συνεργασία με την τουρκική στρατοχωροφυλακή πραγματοποίησαν επιθέσεις στις Καστανιές με στόχο να γκρεμίσουν τον ελληνικό φράχτη.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ, Παναγιώτης Χαρέλας

Όπως έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας, «νύχτα από τα παλιά, θύμισε η νύχτα που πέρασε στον Έβρο. Μετά από τις τελευταίες ήσυχες νύχτες, κατά τις ώρες 03:00 – 05:00 τα ξημερώματα επιχειρήθηκαν οργανωμένες επιθέσεις των “μεταναστών” για να σπάσουν τα σύνορα μας στη περιοχή των Καστανιών και του φράχτη, με τη βοήθεια των Τούρκων.

Προσπάθησαν να μας “πιάσουν στον ύπνο”, καθότι επιχειρήθηκε οργανωμένη επίθεση με χημικά και πέτρες σε διάφορα σημεία, χωρίς βέβαια να τα καταφέρουν. Παραμένουμε σε ετοιμότητα σε όλο το μήκος των συνόρων. Τέτοιες απονενοημένες προσπάθειες το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να αποδεικνύουν την ετοιμότητα μας καθημερινά. Μπράβο στους συναδέλφους».

Να σημειώσουμε, ότι στην επιχείρηση αντιμετώπισης της εισβολής έλαβαν μέρος και άνδρες της FRONTEX από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Η επίθεση καταγράφηκε λίγες ώρες μετά και την αδυναμία συμφωνίας για το προσφυγικό στην τηλεδιάσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν με τους ηγέτες Γερμανίας, Βρετανίας και Γαλλίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η επίθεση είχε ως στόχο να δοκιμαστούν τα αντανακλαστικά των δυνάμεων εκείνη την ώρα, στην περιοχή των Καστανέων. Παράλληλα, εκτιμάται ότι η επίθεση ήταν βεβαίως προσχεδιασμένη.

Η ανάρτηση του Παναγιώτη Χαρέλα

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.