Ομάδα ΖΗΤΑ: Χειροπέδες σε Ιρανό που «μπούκαρε» σε σπίτι ηλικιωμένου στην Καλλιθέα

0

Με χειροπέδες βρέθηκε ένας σεσημασμένος Ιρανός κακοποιός, ο οποίος το πρωί της Πέμπτης «μπούκαρε» σε σπίτι ηλικιωμένου στην Καλλιθέα με σκοπό να τον κλέψει.

Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 09:00 το πρωί, με αστυνομικό της Ομάδας ΖΗΤΑ που εκτελούσε περιπολία στην περιοχή (οδός Σαλαμίνος, Καλλιθέα) να ακούει ηλικιωμένο να καλεί σε βοήθεια. Άμεσα κινήθηκε προς το συγκεκριμένο σημείο και είδε έναν νεαρό άνδρα να τρέχει προκειμένου να απομακρυνθεί.

Τον κυνήγησε με την μοτοσικλέτα του και στη συνέχεια πεζός, καταφέρνοντας μετά από μερικά μέτρα να τον ακινητοποιήσει και να του περάσει χειροπέδες. Όταν μεταφέρθηκε στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για Ιρανό κακοποιό σεσημασμένο για κλοπές. Ο δράστης λίγο νωρίτερα είχε εισβάλει στην μονοκατοικία του ηλικιωμένου άνδρα και επιχείρησε να τον ληστέψει.

Κατά την καταδίωξη ο Ιρανός πρόλαβε να πετάξει χρήματα κι άλλα πολύτιμα αντικείμενα που είχε αρπάξει από το σπίτι, τα οποία και αποδόθηκαν στον ηλικιωμένο άνδρα που ευχαρίστησε με κάθε τρόπο τον αστυνομικό.

Πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό που αποδεικνύει ότι η Ομάδα ΖΗΤΑ όχι μόνο πρέπει να έχει ρόλο στην αστυνόμευση, αλλά οι άνδρες που τη στελεχώνουν είναι προσωπικό πρώτης γραμμής, με αυξημένα αντανακλαστικά και αίσθημα καθήκοντος.

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.