Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Β/Α Αττικής: Χειροπέδες σε Ρομά «επαγγελματίες» διαρρήκτες

0

«Λαβράκι» έβγαλαν οι αναζητήσεις των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Β/Α Αττικής, καθώς το απόγευμα της Τρίτης πέρασαν χειροπέδες σε σπείρα 4 Ρομά που χαρακτηρίζονται ως «επαγγελματίες» διαρρήκτες. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στο «100» για όχημα που κινείται ύποπτα στην περιοχή του Ωρωπού.

Άμεσα οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι πρόκειται για το όχημα που τους τελευταίους μήνες κυκλοφορεί σε περιοχές των βορείων προαστίων (Κηφισιά, Διόνυσος, Ωρωπός κ.ά.) όπου καταγράφεται σημαντικός αριθμός διαρρήξεων. Ξεκίνησαν αναζητήσεις και μετά από λίγη ώρα κατάφεραν να εντοπίσουν το όχημα, με τον οδηγό να μην σταματάει στο σήμα των ανδρών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και να ξεκινάει καταδίωξη που τελείωσε μετά από λίγο με τη σύλληψη των 4 επιβαινόντων.

Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για Ρομά, σεσημασμένοι οι περισσότεροι, που όπως προέκυψε από την προανακριτική διαδικασία του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού εμπλέκονται σε τουλάχιστον 30 διαρρήξεις σε οικείες και μία ληστεία. Οι αστυνομικοί, μετά από επιχείρηση σε διάφορες περιοχές, κατέσχεσαν 3 «επιχειρησιακά» οχήματα και κλεμμένα κοσμήματα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα και για άλλες αξιόποινες πράξεις.

Πασπαλάρης: «Πάντα στην πρώτη γραμμή οι συνάδελφοι»

Μιλώντας στο Katechaki ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής, Σάκης Πασπαλάρης, σημείωσε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συναδέλφους για μία ακόμη επιτυχία τους. Πρέπει να σταθούμε στο γεγονός ότι εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, μπορεί ως ΕΛ.ΑΣ. να σηκώνουμε το βάρος για την πρόληψη της διασποράς του κορονοϊού Covid-19 (σ.σ. έχοντας ξεχάσει τι σημαίνει άδεια), δεν παύουμε όμως να δίνουμε καθημερινή μάχη με το έγκλημα, για να νιώθουν ασφαλείας οι πολίτες»!

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.