Ολοκληρώθηκε η μεγάλη σύσκεψη για τα μέτρα στη ΔΕΘ

0

Ολοκληρώθηκε χθες Πέμπτη η τελευταία μεγάλη σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη για τα μέτρα ασφαλείας, ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Επικεφαλής της καθιερωμένης σύσκεψης, που γίνεται κάθε χρόνο λίγο πριν την έναρξη της Έκθεσης, ήταν ο ίδιος ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο οποίος έδωσε τις κατευθύνσεις για το σχεδιασμό. Συμμετείχαν, επίσης, όλοι οι επιχειρησιακοί παράγοντες αλλά και οι εκπρόσωποι κεντρικών υπηρεσιών, όπως η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται και Αμερικανοί πράκτορες, καθώς τιμώμενη χώρα φέτος είναι η Αμερική και έτσι θα δώσουν το παρών στη ΔΕΘ υψηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι. Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται το Σάββατο και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. που θα κάνει πτήσεις πάνω από τις διαδηλώσεις για να μεταδίδει εικόνα από αέρος στο επιχειρησιακό κέντρο.

Συνολικά στα μέτρα θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 4.000 άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. από διάφορες υπηρεσίες. Τα μέτρα ασφαλείας φέτος θα είναι πιο αυστηρά από προηγούμενες χρονιές.

Σε κλοιό θα τεθούν τα ξενοδοχεία όπου θα διαμείνουν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι, ενώ θα «αποστειρώνονται» οι δρόμοι κατά τις μετακινήσεις τους. Το ίδιο αυστηρή θα είναι η προστασία του πρωθυπουργού, προκειμένου οι ομάδες που θα διαδηλώνουν κατά της «Συμφωνίας των Πρεσπών» να μη μπορούν να προκαλέσουν οποιοδήποτε πρόβλημα.

Πριν από την καθιερωμένη συγκέντρωση και πορεία στις 18.00 το απόγευμα του Σαββάτου, την οποία διοργανώνουν η ΓΣΕΕ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, θα προηγηθεί ένα τριήμερο δράσεων. Την ίδια μέρα προγραμματίζονται άλλες τρεις συγκεντρώσεις. Το ΠΑΜΕ διοργανώνει το δικό του συλλαλητήριο, στις 18:00 στην πλατεία Αριστοτέλους, και θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Στη συμβολή των οδών Εγνατία και Αγίας Σοφίας, στις 18.00, θα γίνει συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας, μαζί και κάποιων πρωτοβάθμιων συνδικάτων.

Katechaki

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.