Όλγα Γεροβασίλη: Η νέα υπουργός Προστασίας του Πολίτη και οι τρεις ημερομηνίες – «φωτιά»

0
Ένα από τα πιο έμπειρα, σε κυβερνητικά πόστα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για τη θέση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Ο λόγος για την Όλγα Γεροβασίλη, η οποία εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Άρτας με το ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 και έκτοτε εκλέγεται ανελλιπώς.
Αναδημοσίευση από reader.gr, του Κώστα Παπαδόπουλου

Την περίοδο 2012 – 2015 διετέλεσε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης καθώς και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, της Βουλής. Με την ανάληψη της εξουσίας από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, η Όλγα Γεροβασίλη ορίστηκε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό, Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του κόμματος. Στις 18 Ιουλίου 2015 ορκίστηκε Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και ανέλαβε χρέη Κυβερνητικής Εκπροσώπου, ενώ μετά την προκήρυξη των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου 2015 ανέλαβε εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Στις 23 Σεπτεμβρίου 2015 ορκίστηκε Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και ανέλαβε χρέη Κυβερνητικής Εκπροσώπου, ενώ στις 5 Νοεμβρίου 2016 ορκίστηκε Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Η Όλγα Γεροβασίλη γεννήθηκε στην Άρτα το 1961 και είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Παππά, Χημικό Μηχανικό και έχουν τρία παιδιά, τον Φαίδωνα, την Αγγελική και τον Κωνσταντίνο. Έχει αποφοιτήσει από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ιατρός – ακτινοδιαγνώστρια στο επάγγελμα, με εξειδίκευση στην αξονική και μαγνητική τομογραφία, στην παιδοακτινολογία και στην γυναικολογική ακτινολογία, από το 1993 ασκεί ελεύθερο επάγγελμα στην Άρτα.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες για τη νέα υπουργό

8-16 Σεπτεμβρίου: Ούτε δέκα ημέρες δεν θα έχει στη «ηλεκτρική» καρέκλα του αν. υπουργού Προστασίας του Πολίτη η Όλγα Γεροβασίλη, όταν θα βρεθεί μπροστά στην πρώτη μεγάλη πρόκληση της θητείας της στην Κατεχάκη. Στη φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, με τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ, αναμένεται πλήθος συγκεντρώσεων πολλές φορές από ετερόκλητές ομάδες και διαφορετικούς χώρους. Πρέπει δε να σημειώσουμε πως η φετινή ΔΕΘ διεξάγεται στον απόηχο της Συμφωνίας των Πρεσπών, που κατέβασε εκατοντάδες χιλιάδες Μακεδόνες στους δρόμους.

17 Νοεμβρίου: Τα τελευταία χρόνια, όσον αφορά την περιφρούρηση του Πολυτεχνείου και της πορείας, εφαρμόζεται με μικρές αλλαγές και επιτυχία το σχέδιο που είχε εκπονηθεί επί ημερών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Κατεχάκη. Αυτό αναμένεται να συμβεί και φέτος, δεν παύει όμως να είναι πάντα μία ημερομηνία – πρόκληση για την ΕΛ.ΑΣ.

6 Δεκεμβρίου: Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η επέτειος της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου είναι μία από τις ημερομηνίες – «φωτιά» για την ΕΛ.ΑΣ., πολλώ δε μάλλον φέτος που συμπληρώνεται μία δεκαετία από το τραγικό περιστατικό. Πολλοί είναι αυτοί που θα θέλουν να αναβιώσουν τα «Δεκεμβριανά», με την Αστυνομία να βρίσκεται και πάλι στην πρώτη γραμμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατερίνα Παπακώστα: Αυτή είναι η νέα υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.