Οι νέες εντολές του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. – Στον… δρόμο και οι στρατηγοί

Βασικός στόχος για την ΕΛ.ΑΣ. παραμένει η εμφανής αστυνόμευση με εποχούμενες περιπολίες

0

Από το δρόμο στην πρώτη γραμμή της μάχης για την εγκληματικότητα, θα βρίσκονται πολύ σύντομα οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ηγετικής πυραμίδας της ΕΛ.ΑΣ.

Αναδημοσίευση από cnn.gr, της Μίνας Καραμήτρου

Στην πρώτη μεγάλη τηλεδιάσκεψη που έγινε χθες στην Κατεχάκη, με τη συμμετοχή αστυνομικών από όλη την Ελλάδα, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Άρης Ανδρικόπουλος ξεκαθάρισε ότι αστυνομικοί διευθυντές, ταξίαρχοι και στρατηγοί θα αφήσουν τα γραφεία τους και θα βρίσκονται στο δρόμο, για να συντονίζουν και να ελέγχουν όλες τις δράσεις της αστυνομίας για τον περιορισμό της εγκληματικότητας.

Βασικός στόχος για την ΕΛ.ΑΣ. παραμένει η εμφανής αστυνόμευση με εποχούμενες περιπολίες. Όπως μάλιστα είπε ο κ. Ανδρικόπουλος οι περιπολίες θα αυξηθούν και θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις περιοχές όπου έχουν καταργηθεί τα αστυνομικά τμήματα.

Επίσης, μια βασική πρωτοβουλία που ανακοινώθηκε πριν μια εβδομάδα και αφορά στο καθορισμό συγκεκριμένης ημερομηνίας στην οποία οι πολίτες θα μπορούν να λένε τα παράπονα τους στην ΕΛ.ΑΣ., φαίνεται ότι θα επεκταθεί σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας.

Στη σύσκεψη ζητήθηκε να εκπονηθεί επιχειρησιακό σχέδιο για την εγκληματικότητα από κάθε αστυνομική διεύθυνση και να αναθεωρηθούν τα σχέδια πολιτικής άμυνας που «αραχνιάζουν» σε κάποιες περιπτώσεις στα κλειδωμένα ντουλάπια των γραφείων διοικητών τμημάτων.

Ενδιαφέρον στην τηλεδιάσκεψη, πάντως, είχε και η τοποθέτηση του διοικητή Μυκόνου, μετά μάλιστα και την μηνυτήρια αναφορά που έκανε ο δήμαρχος του νησιού στον Νίκο Τόσκα και στον πρώην αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για την έλλειψη, όπως ανέφερε, αστυνόμευσης.

Όπως είπε ο αστυνομικός του νησιού, τους καλοκαιρινούς μήνες ενισχύθηκε σε προσωπικό το τοπικό τμήμα και θα μπορούσε να ενισχυθεί και άλλο αν τους είχε διευκολύνει η τοπική κοινωνία με καταλύματα για να μείνουν οι αστυνομικοί…

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.