Οι κρίσεις που αργούν, η hi tech Ασφάλεια και το… viral τσάμικο

0
Καλημέρα σας,

Σας παρουσιάζουμε σήμερα τη νέα στήλη του site μας. Τον «αξιωματικό υπηρεσίας» του Katechaki, ο οποίος θα κάνει το δικό του ρεπορτάζ για τα Σώματα Ασφαλείας, προσπαθώντας να καταγράψει παρασκήνιο και ειδήσεις που περνούν απαρατήρητες. Η στήλη ευελπιστεί να βασιστεί, μεταξύ άλλων, σε πληροφορίες και καταγγελίες από τους αναγνώστες μας, τις οποίες θα δεχόμαστε στο email του site. Εξ αρχής άλλωστε στόχος μας ήταν η αλληλεπίδραση με τους αναγνώστες. Καλή ανάγνωση

  • Κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. ακούμε και κρίσεις δεν βλέπουμε. Η πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας δεν μιλάει καθόλου για το θέμα και έχει ψήσει το ψάρι στα χείλη στους ανώτατους αξιωματικούς, που περιμένουν να δουν τι μέλει γενέσθαι… Όσο γι’ αυτούς που λένε ότι οι υπηρεσίες δεν δουλεύουν γιατί… περιμένουν τις κρίσεις, από τη λεωφόρο Κατεχάκη μας εκφράστηκε μία άλλη πλευρά του νομίσματος. Ό,τι οι υπηρεσίες δουλεύουν περισσότερο περιμένοντας τις κρίσεις…
  • Δική μας εκτίμηση, πάντως, είναι ότι οι κρίσεις θα γίνουν κανονικά το Γενάρη
  • Με hi tech εξοπλισμό εξοπλίζεται -όπως μαθαίνουμε- η Ασφάλεια Αττικής για τις παρακολουθήσεις υπόπτων. Πρόσφατα αγόρασε ηλεκτρονικό σύστημα που προσαρμόζεται σε μονόκυαλο και παρέχει τη δυνατότητα live εικόνας από το σημείο παρακολούθησης στον υπολογιστή των αρμόδιων αξιωματικών. Tech-freak… η Ασφάλεια.
  • Χωρίς σκοπιά λειτουργεί κεντρικό Αστυνομικό Τμήμα των νοτίων προαστίων. Έτσι μπορεί όποιος θέλει να περάσει χωρίς κανέναν έλεγχο στο εσωτερικό του και να κάνει… βόλτες.
  • Για «αυτοκτονική» συμπεριφορά αστυνομικού ενημερωθήκαμε τις προηγούμενες ημέρες. Συγκεκριμένα φίλοι της στήλης μας είπαν ότι κάμερες ασφαλείας έπιασαν αστυνομικό που κινούνταν επί της Πειραιώς να κλέβει κράνος από σταθμευμένο μηχανάκι. Δυστυχώς για εκείνον οι κάμερες είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Να θυμίσουμε ότι η κλοπή είναι ένα από τα πιο βαριά αδικήματα με βάση το πειθαρχικό δίκαιο της ΕΛ.ΑΣ. και μπορεί να επιφέρει ακόμα και απόταξη. Αντιθέτως στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης, η κλοπή κράνους θεωρείται από τη Δικαιοσύνη «αμελητέο»  αδίκημα.
  • Viral… έγινε στα γραφεία της λεωφόρου Κατεχάκη και της ΓΑΔΑ το βίντεο που δημοσίευσε το katechaki. Ο λόγος για το βίντεο με το τσάμικο που είχαν χορέψει το 2013 ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και ο Γαδάρχης. Όσοι έσπευσαν να κάνουν κακεντρεχή σχόλια, καλό είναι θυμούνται ότι και οι αξιωματικοί είναι άνθρωποι και έχουν και ανθρώπινες στιγμές. Κανείς δεν θα ήθελε να δεχθεί κριτική για μία προσωπική του στιγμή. Θα μου πείτε αφού ήταν προσωπική στιγμή γιατί τη δημοσιεύσατε. Η απάντηση είναι ότι το βίντεο ήταν δημόσια αναρτημένο στο Youtube.
Αξιωματικός Υπηρεσίας
(του katechaki)

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.