Οι εντούρο τελείωσαν το έγκλημα στου Φιλοπάππου – Ποια ειναι τα «αλλά»

0

Μηδενική εγκληματικότητα παρατηρείται στο λόφο του Φιλοπάππου, ύστερα από την εφαρμογή του νέου σχεδίου αστυνόμευσης, το οποίο περιλαμβάνει περιπολίες με μοτοσικλέτες για χώμα τύπου Εντούρο.

Οι συνολικά οχτώ μοτοσικλέτες της Άμεσης Δράσης και της ΔΙ.ΑΣ. «σαρώνουν» τα μονοπάτια του λόφου και λειτουργούν, όπως αποδεικνύεται, αποτρεπτικά για τις συμμορίες που λυμαίνονταν στο παρελθόν την περιοχή. «Ξέρουμε ποιες είναι οι επικίνδυνες ώρες. Χωρίσαμε την περιοχή σε δύο τομείς και βάλαμε στον καθένα από τέσσερις μηχανές. Η κάθε μία οδηγείται από έναν αστυνομικό. Οι οδηγοί επιλέχτηκαν, προκειμένου να είναι αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα το λόφο», εξηγεί αστυνομική πηγή.

Παράλληλα, σχέδιο αστυνόμευσης εφαρμόζεται και για το σύνολο του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, όπου περιπολούν μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., της Ασφάλειας και της Άμεσης Δράσης.  Υπενθυμίζεται ότι τα έκτακτα μέτρα στου Φιλοπάππου τέθηκαν σε ισχύ μετά το τραγικό χαμό 25χρονου.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, και παρότι οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κάνουν το ανθρωπίνως δυνατό, δεν επαρκούν σε αριθμό για να καλυφθούν οι ανάγκες αστυνόμευσης σε όλους τους Δήμους της Αττικής. Ένας από τους λόγους, όπως λένε πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είναι ότι αρκετές ομάδες ΔΙ.ΑΣ. φυλάνε στόχους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ακάλυπτοι τομείς αστυνόμευσης. Οι ίδιες πηγές προσθέτουν, πάντως, ότι το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έχει την πρόθεση αναβάθμισης της επιχειρησιακής λειτουργίας της υπηρεσίας, στην οποία βασίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό η αστυνόμευση στην Αττική. Για παράδειγμα, ο χρόνος ανταπόκρισης των μοτοσικλετιστών σε ένα σοβαρό περιστατικό αλλάζει άρδην όταν υπάρχει ήδη στην ευρύτερη περιοχή ομάδα, σε σχέση με όταν αναγκάζεται να προστρέξει από μεγάλη απόσταση.

Katechaki

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.